Lekker leren zonder faalangst

Een praktische videoserie voor scholieren en studenten.

Heeft jouw kind last van:

 • Angst om presentaties te geven
 • Geen vragen durven stellen in de les
 • Blokkeren tijdens toetsen
 • Paniekaanvallen voor of tijdens toetsen
 • Uitstelgedrag door stress

Lees dan verder!

Leer hoe je je angst de baas wordt

In deze videocursus leert je kind stap voor stap hoe je je zenuwen de baas wordt en hoe je weer rustiger gaat reageren op situaties.


Je kind krijgt praktische handvatten waardoor het ook meer weerbaar zal worden.


Wat leer je in deze videocursus?

De cursus bestaat uit 6 lessen en in totaal 12 video's voor scholieren en studenten, waarin de inhoud op een begrijpelijke en toegankelijke manier wordt uitgelegd. Ze duren maximaal een minuut of 10: niet te lang, maar wel met genoeg inhoud, zodat je er echt wat aan hebt.

Elke video eindigt met een oefening om je hoofd en lijf rustig te krijgen.

Les 1 - Hoe werkt stress in je hoofd

Als je snapt hoe stress werkt en hoe angst ontstaat, dan snap je ook dat je er iets aan kunt doen, en vooral wát je eraan kunt doen.

Les 2 - Denk jezelf rustig

Hoe krijg je meer vat op je piekergedachten, zodat je je rustiger gaat voelen en meer vertrouwen voelt?

Les 3 - Zo kom je lekker in je vel

Je hebt meer invloed op je stemming dan je denkt. Hier leer je alles hoe je invloed hebt op je hormonen! Minder stress en een gelukkiger gevoel.

Les 4 - Mindfulness en ademhalen

Leerlingen hebben vaak een hekel aan ademhalingsoefeningen, of ze geloven er niet in. In deze video leer je waarom het wel werkt, als je het op de juiste manier aanpakt.

Les 5 - Beter concentreren

Er kunnen veel redenen zijn waarom je vaak zo'n vol hoofd hebt, of waardoor het focussen niet lukt. Leer ze herkennen zodat je er wat aan kunt doen!

Les 6 - In actie komen

Het allerbeste antwoord op stress en angst is actie: hoe hou je de boel efficiënt onder controle, hoe leer je op zo'n manier dat je de stof goed onthoudt?


Wat levert het op?

Meer hoop en vertrouwen dat het overgaat

Als je begrijpt hoe angsten vaak ontstaan in je brein, snap je ook beter wat je zelf kunt doen.

Handige tools om positiever te denken

Leer de impact van je gedachten op je gevoel, en hoe je daar zelf grote invloed op kunt uitoefenen.

Gevoel van controle

Beter weten wat je kunt doen in lastige situaties en er zo ook beter mee omgaan.

Duidelijke inzichten over je leeraanpak

Meer controle over het hele proces: van het bijblijven tijdens de lessen, tot de voorbereiding van toetsen, tot het leren van tegenvallers en je strategie erop aanpassen

Let op:

 • Ben jij minderjarig? Om deze cursus aan te schaffen moet je meerderjarig zijn. Ben je minderjarig, overleg dan eerst met je ouders, zodat zij dit voor jou kunnen aanschaffen. Zij delen dan de inloggegevens met jou.
 • Ben jij ouder van een kind met faalangst? Voor begeleiding van kinderen onder de 16 is toestemming van beide gezaghebbende ouders nodig. Zorg dus dat dat geregeld is voordat je deze cursus met je kind deelt.

Meld je nu aan

Een laagdrempelige manier om je kind hulp te bieden, gewoon in zijn of haar eigen omgeving.


 • Meer inzicht in je brein
 • Praktische tools
 • Geruststellende boodschap
 • Fijne oefeningen om te ontspannen
 • Heldere uitleg
 • Positieve aanmoediging

34.95

24,95


Zo gaat het verder na je aanmelding

Bij het invullen van je gegevens maak je meteen een account aan voor de online leeromgeving. Kies een wachtwoord dat je daarna met je kind kan delen. Na je betaling ontvang je de link naar de leeromgeving in je mail. Je kunt de video's gewoon in je eigen tempo volgen en rustig kijken wanneer je wilt. Je behoudt de toegang voor een jaar.

Let op: de welkomstmail komt soms in de spam terecht. Als je niet binnen een kwartier na aankoop iets krijgt, stuur me dan even een berichtje!


Mariette Dietz Coaching

Als kinder- en jongerencoach begeleid ik pubers al jaren bij verschillende hulpvragen, met name rondom het leren leren. Al mijn expertise rondom faalangst kun je beluisteren in de 'Pubers met Faalangst podcast'. Hierin leer je als ouders hoe je je kind het beste kunt helpen. Mijn missie is om zoveel mogelijk kinderen te laten begrijpen dat er iets aan faalangst te doen is. Dat je geen stoornis voor het leven hebt. De uitleg en oefeningen in deze videocursus zijn daarbij een mooie eerste stap.

reviews

Wat anderen zeggen

We stonden op de wachtlijst voor verdere hulp, maar na de gesprekken met jou is dat niet meer nodig. Hij weet nu beter hoe hij met stressvolle situaties om moet gaan en zit weer lekker in zijn vel

Moeder van een zoon (15)

Ik vind het zo mooi met hoeveel zachtheid je naar kinderen kijkt. Soms raak ik gewoon in de stress van mensen in de familie die zeggen dat ik het niet goed doe maar jouw manier van kijken voelt zoveel beter. En hoe meer ik dat doe, hoe beter het ook gaat tussen mn dochter en mij.

Moeder van een dochter (14)