Even voorstellen…

Wat leuk dat je mijn website hebt gevonden, welkom! Kijk rustig rond om te lezen wie ik ben en wat ik doe, en of dat is, wat jij zoekt. Mijn naam is Mariette Suiker-Dietz en ik ​ben Kindercoach en Pubercoach in Hoofddorp. Ik ben 47 jaar, getrouwd, en moeder van twee kinderen (​14 en ​15).

Ik help kinderen die even een extra steuntje in de rug nodig hebben, op het gebied van gevoelens (boosheid, verdriet, angst) of op het gebied van school.

​Mijn specialiteit is het leren leren: ik help kinderen en pubers hoe ze het beste kunnen leren. Hoe ze een tekst aanpakken, hoe ze hun huiswerk plannen, en geconcentreerd aan het werk gaan. En daarbij hebben kinderen in groep 7 en 8 weer heel andere uitdagingen en behoeftes dan pubers en jongeren.

​Als kind wilde ik al ​het onderwijs in, maar uit eindelijk heb ik een heel ander pad bewandeld: via een studie Italiaans ben ik in het bedrijfsleven terecht gekomen. Pas jaren later, ​toen ik zelf kinderen kreeg, begon ik alles te lezen en volgen over de ontwikkeling van kinderen. Ik gooide het roer om en liet mij omscholen tot NLP trainer en (kinder)coach.

Het doel van mijn coaching is om mezelf zo snel mogelijk overbodig te maken: dat een kind leert hoe het zichzelf gerust kan stellen of kan oppeppen​ als het tegenzit. En dat het vol vertrouwen weer verder kan gaan met het ontdekken van het leven.

​Mijn missie

Ik ​wil dat kinderen, pubers en jongeren een fijne schooltijd hebben. Waarin ze begrijpen wat er van hen verwacht wordt en hoe ze dat aan moeten pakken. En waarin ze voor zichzelf de juiste balans kunnen vinden tussen dingen die ze moeten en dingen die ze leuk vinden. En waarin ze ​steeds meer ontdekken welke kant ze op willen met hun leven.

​Methodieken: NLP, oplossingsgericht en EFT

​Allemaal mooie afkortingen waar ik mee werk:

  • NLP en oplossingsgerichte technieken vormen de basis van mijn coaching en trainingen. Dat zijn krachtige methodes die snel tot resultaat leiden.
  • En soms kijk ik ook met een systemische bril: in hoeverre speelt je familieachtergrond mee in hoe je kind zich nu gedraagt?
  • Daarnaast werk ik met EFT om kinderen en volwassenen op een snelle en prettige manier van hun angsten en spanningen af te helpen.

Lees meer over NLP en opvoeding in mijn gratis e-book
Je ontvangt het meteen in je mailbox.

​Mijn visie

mariette dietz coaching

​Als ouders moet je je plek goed nemen in de hiërarchie in huis. Dat betekent níet dat je autoritair moet zijn (in de negatieve zin van het woord), maar wél dat je leiderschap toont. Kinderen hebben grenzen nodig (ook al tonen ze zich daar niet altijd dankbaar over) en ook veel erkenning dat ze goed zijn zoals ze zijn. Vanuit dat gevoel van vertrouwen staan ze open voor groei en ontwikkeling. Bij leer- en gedragsproblemen ga ik ervan uit dat een kind of puber niet ‘expres’ zo doet, kinderen willen uiteindelijk dat hun ouders trots op ze zijn. Dus dan ga ik met ​het kind op zoek naar de onderliggende behoefte, waarom doet het wat het doet?En als dat niet handig is, hoe kan het ook anders…? Met altijd als hamvraag: ​wat moet je nog leren? 

​Opleidingen

Ik ben NLP Trainer en Coach. Daarnaast heb ik (ook) bij NTI NLP de opleiding Systemisch Werk gedaan (familieopstellingen). Bij Tea Adema heb ik de opleidingen tot Kindercoach en Opvoedcoach gevolgd. Ook ben ik gecertificeerd trainer “Ik leer leren” en  ​“Begrijpend lezen – alle teksten de baas“. ​Daarnaast ben ik bij Wouthiera Crommelin opgeleid om EFT toe te passen (​snel van je stress en spanning af) en ouders te coachen via opstellingen. Sinds 2020 ben ik ook trainer van de methode ‘Succes met rekenen!’.

​En verder…

Ik ben gek op Italië. Na de middelbare school ging ik dan ook Italiaanse Taal- en Letterkunde studeren in Leiden. Dus naast mijn coachingspraktijk hou ik mij ook bezig met het geven van Italiaanse lessen… heerlijk om met mensen om te gaan, die dezelfde passie hebben voor het land!