Wat leuk dat je mijn website hebt gevonden, welkom! Kijk rustig rond om te lezen wie ik ben en wat ik doe, en of dat is, wat jij zoekt. Mijn naam is Mariette Suiker-Dietz en ik heb een praktijk als kindercoach in Hoofddorp. Ik ben 45 jaar, getrouwd, en moeder van twee kinderen (11 en 12).

Ik ben rustig, behulpzaam en positief van aard, een bezige bij die altijd vol plannen zit. De overstap van een kantoorbaan naar mijn eigen praktijk is een van de beste beslissingen ooit geweest: als echte ‘doener’ voer ik nu al mijn plannen uit, zonder dat ik langs 4 lagen management hoef. ​

​Als kind wilde ik al juf worden, maar uit eindelijk heb ik een heel ander pad bewandeld: via een studie Italiaans ben ik in het bedrijfsleven terecht gekomen en pas jaren later ​toen ik zelf kinderen kreeg begon ik alles te lezen wat ik tegen kwam over de ontwikkeling van kinderen. Ik gooide het roer om en liet mij omscholen tot NLP trainer en (kinder)coach.
​Ik wil kinderen graag net dat duwtje in de rug geven waarna ze het weer zelf kunnen doen: geen lange zware trajecten, maar kijken wat er in het hier en nu nodig is en wat het kind nog moet leren en oefenen.

​Mijn missie

Ik denk dat als we onze kinderen een veilige en mooie basis meegeven, ook vrij van onze eigen ballast, zij later de wereld weer een stukje mooier maken. Dat is mijn missie bij het coachen van ouders en kinderen!

​NLP

​NLP en oplossingsgerichte technieken vormen de basis van mijn coaching en trainingen. Dat zijn krachtige methodes die snel tot resultaat leiden. En soms kijk ik ook met een systemische bril: in hoeverre speelt je familieachtergrond mee in hoe je kind zich nu gedraagt?

Lees meer over NLP en opvoeding in mijn gratis e-book
Je ontvangt het meteen in je mailbox.

​Mijn visie

​Als ouders moet je je plek goed nemen in de hiërarchie in huis. Dat betekent niet dat je autoritair moet zijn (in de negatieve zin van het woord), maar wel dat je leiderschap toont. Kinderen hebben grenzen nodig (ook al tonen ze zich daar niet altijd dankbaar over….) en ook veel erkenning dat ze goed zijn zoals ze zijn. Vanuit dat gevoel van vertrouwen staan ze open voor groei en ontwikkeling. Bij gedragsproblemen ga ik ervan uit dat een kind niet ‘expres’ zo doet, kinderen willen uiteindelijk dat hun ouders trots op ze zijn. Dus dan ga ik met de ouders en/of het kind op zoek naar de onderliggende behoefte, waarom doet het wat het doet?En als dat niet handig is, hoe kan het ook anders...? Met altijd als hamvraag: wie heeft er hier nog iets te leren?

​Opleidingen

Ik ben NLP Trainer en Coach. Daarnaast heb ik (ook) bij NTI NLP de opleiding Systemisch Werk gedaan (familieopstellingen). Bij Tea Adema heb ik de opleidingen tot Kindercoach en Opvoedcoach gevolgd. Ook ben ik gecertificeerd trainer “Ik leer leren”. ​

​En verder...

Ik ben helemaal gek van Italië. Van oorsprong heb ik ook Italiaanse Taal- en Letterkunde gestudeerd. Dus naast mijn coachingspraktijk hou ik mij ook bezig met het geven van Italiaanse lessen… heerlijk om met mensen om te gaan, die dezelfde passie hebben voor het land!

One Thought to “Wie ben ik”

  1. Jantien Huisman

    Bedankt voor het artikel over
    9- jarigen. Onze zoon gaat momenteel door deze fase en we snapten maar niet waar zijn gedrag vandaan komt. We dachten inderdaad dat hij al in de puberteit was. Dankzij jou kunnen we zijn gedrag nu beter begrijpen. Dank je wel!

Leave a Comment