Motiveer je puber!

Zo krijg je je kind weer aan het werk voor school

Motiveer je puber

10

 jaar ervaring

1100

blije klanten

345

blogs geschreven

Gek werd ik van die schermpjes

Gegild heb ik, gepaaid, de wifi uitgezet, ernaast gezeten, consequenties bedacht... in die zes jaar dat onze zoon op de middelbare school zat hebben we alles uit de kast getrokken. Elk jaar ging hij op het nippertje over. Hij zat liever te gamen dat dat hij woordjes ging leren. Dan ging ik er maar weer naast zitten en het samen doen. 

"Je moet het hem zelf laten ontdekken, je verwent hem", zei die vriendin zonder kinderen. "Je moet veel strenger zijn," zei de ander. Uiteindelijk staan de beste stuurlui aan wal: al die algemene adviezen pasten niet bij ons kind. Maar ondertussen werd ik zelf gek van al die ruzies. Alle aandacht ging naar dat ene kind en dat was niet leuk voor de rest van het gezin.

Uiteindelijk wist ik diep van binnen wel wat hij nodig had. Toen we daar thuis actiever mee aan de slag gingen, ging alles beter. Hij stopte zelfs met gamen (ja er is hoop!), want sport, bijbaan en school werden belangrijker. En nu is hij een student geworden die alles zelfstandig regelt en eindelijk iets doet waar zijn passie ligt. 

De middelbare school past gewoon niet bij elk type kind... dus zorg als ouders dat je de tools hebt om ze stap voor stap door deze periode heen te helpen.

Hoi,

Ik ben Mariette Suiker-Dietz

Als kinder- en jongerencoach begeleid ik pubers al jaren bij verschillende hulpvragen. Mijn expertise is de training 'Ik leer leren' waarmee ik al honderden leerlingen heb geholpen, zodat ze weer met meer vertrouwen en motivatie zelfstandiger aan de slag gingen..

Met twee pubers thuis weet ik maar al te goed waar je als puberouder tegenaan loopt... Het blijft een zoektocht naar de balans tussen erbovenop zitten en loslaten. En dat is ook meteen het mooie aan het ouderschap, deze zoektocht. Hoe meer je je erin verdiept, hoe meer je beseft dat je eigen vroegere ervaringen hierbij een grote rol spelen.

Voel je vrij om te kiezen of dit wat voor je is, lees deze pagina gewoon eens door.

Mariette Dietz Coaching

Wat anderen zeggen

Na het volgen van jouw cursus snap ik eindelijk wat ik de afgelopen jaren anders had moeten doen. De band met mijn dochter is weer een stuk verbeterd. We kunnen normaal over dingen praten en als ze uit school komt gaat ze gelukkig weer uit zichzelf aan het werk. Ze heeft nu veel meer het gevoel dat ze het onder controle heeft en wil ook haar cijfers weer ophalen. Dank je wel!!

Moeder van een dochter (13)

Wat fijn om nu praktische handvatten te krijgen. Je voorbeelden zijn zo herkenbaar en je opdrachten hebben me echt aan het denken gezet. Ik voel me nu minder machteloos en kan ook beter zien hoe ik hem het beste kan helpen. En het mooie is dat de nieuwste cijfers ook echt hoger zijn, en dat motiveert hem ook om door te zetten.

Moeder van een zoon (15)

Dank je wel voor deze interessante lessen! Had ik dit allemaal maar eerder geweten, dan was ik in de brugklas al anders met hem omgegaan. Ik kan nu veel meer op een luchtige manier met dat gamegedrag omgaan en toch gaat hij op zijn manier meer aan de slag met schooldingen. Ik ben zo blij dat we nu weer over andere dingen praten dan school!

Moeder van een zoon (16)

De oplossing

Online cursus

Je krijgt toegang tot een
online cursus waarin je in 8 lessen langs verschillende thema's gaat. Telkens krijg je praktische handvatten om uit te zoeken wat je kind nodig heeft, zodat het allemaal makkelijker gaat

Beter contact

Je krijgt het meest gedaan van je puber als je beter in contact bent. Maar hoe doe je dat, als je vaak niet meer dan een grom of een snauw krijgt? Of als je kind niet open staat voor gesprekken met jou?

Praktische uitleg

Er zijn zoveel redenen waarom een kind niet gemotiveerd is. Ontdek wat er bij jouw kind speelt zodat je gericht aan de slag kunt met de handige tips die je gaat krijgen.

Inspiratie

Door het uitvoeren van de opdrachten ontdek je steeds meer wat er bij jullie speelt en snap je ook wat je nu het beste kunt doen om dingen weer in beweging te krijgen: de positieve kant op!

Wat anderen zeggen

Ik vind het zo mooi met hoeveel zachtheid je naar kinderen kijkt. Soms raak ik gewoon in de stress van mensen in de familie die zeggen dat ik het niet goed doe maar jouw manier van kijken voelt zoveel beter. En hoe meer ik dat doe, hoe beter het ook gaat tussen mn dochter en mij.

Moeder van een dochter (14)

Ik vond de overgang naar de brugklas echt mega. Ons kind was nog zo speels en opeens moest hij zoveel. Elke dag was het strijd in huis, hij wilde nooit aan zijn huiswerk, was altijd aan het uitstellen en boos als we wat zeiden. En nu lijkt het wel of ik het meer snap of zo, alsof het nu vanzelf beter gaat.

Moeder van een zoon (13)

Ik weet niet wat je met hem gedaan hebt, maar sinds hij bij jou is geweest gaat alles makkelijker!

Moeder van een zoon (17)

Inhoud van de cursus

In deze online cursus ga je aan de slag met verschillende thema's rondom pubers en motivatie. Telkens krijg je praktische handvatten om uit te zoeken wat je kind nodig heeft, zodat het allemaal makkelijker gaat.

01.

Het puberbrein

Wat maakt nou dat het puberbrein nog zo anders werkt als dat van jou. Welke 4 gevolgen heeft het nou voor je kind, dat die prefrontale cortex nog in ontwikkeling is? En hoe kun je hierop inspelen?

02.

Wat moet je kind nog leren?

Je gaat heel gedetailleerd kijken welke vaardigheden je kind blijkbaar nog mist, dat het niet vanzelf gaat. En hoe je kunt helpen om die te ontwikkelen.

03.

Je eigen pijnpunten

We nemen allemaal ons eigen 'verhaal' mee als we met ons kind communiceren. Door je hier bewust van te zijn, kun je de communicatie en dus de relatie met je kind erg verbeteren.

04.

De relatie met je kind verbeteren

Je leert beter te communiceren. Met handige inzichten en tips die je helpen om beter contact te maken. En pas als er goed contact is, zal je kind open staan voor veranderingen.

05.

De sleutel tot je puber

Je gaat de code kraken: je leert wat de twee belangrijkste dingen zijn die jou beter contact met je kind geven. De sleutel die ervoor zorgt dat het op álle fronten beter zal gaan tussen jullie. 

06.

Mindset en motivatie

Hoe zorg je nu voor de juiste mindset en hoe kun je je kind hierbij helpen. Je leert de 5 basiselementen van een goede motivatie en onderzoekt welke bij jouw kind nog kunnen worden verbeterd.

Nu tijdelijk met extra bonus

Als jij je nu aanmeldt, ontvang je van mij een kortingsbon voor 25% korting op mijn andere online trainingen:

  • Van Ruzie naar Rust - voor meer rust in het gezin
  • Jij blij zij blij - zodat je als ouder lekkerder in je vel zit

Wat kost het?

Als je alle inzichten uit deze cursus in mijn praktijk zou komen leren, zou het je zeker een paar honderd euro kosten. Nu krijg je de hele inhoud gewoon zelf, om het in je eigen tijd te verwerken en toe te passen.

Ik wil de kosten bewust laag houden, zodat de prijs geen bezwaar voor je hoeft te zijn.
In plaats van 39,95 betaal je nu tijdelijk slechts 29,95!

100% geld terug garantie

Als je, om wat voor reden dan ook, niet tevreden bent over je aankoop, dan doen we daar niet moeilijk over. Je kunt me binnen 30 dagen een mailtje sturen en dan krijg je zonder discussie het aankoopbedrag terug op je rekening gestort.

Veelgestelde vragen

motivatie inzet puber

Hoe lang mag ik erover doen?

Je kunt de cursus helemaal in je eigen tempo doen, je houdt gewoon toegang tot de lessen.

Voor welke leeftijd kinderen is dit handig?

Je kunt al beginnen als je kind in groep 7 of 8 zit en je hebt huiswerkgedoe. En het kan zelfs als je kind al studeert. De opdrachten zijn zo algemeen dat je je zelf toespitst op wat bij de ontwikkeling van jouw kind van toepassing is.

Hoeveel tijd ben ik met de cursus kwijt?

Ga uit van ongeveer 30 minuten tot een uur per les, als je het echt met aandacht doet en ook tijd neemt voor de opdrachten. In totaal zijn het zes lessen.

Moet mijn kind ook iets doen?

Deze cursus is echt helemaal op jou als ouder gericht. Het idee is dat jij door je nieuwe inzichten anders naar je kind gaat kijken, en op een andere manier contact zoekt met je kind. Het mooie is dat je kind dan vanzelf meeverandert.

Zo gaat het verder na je aanmelding

Bij het invullen van je gegevens maak je meteen een account aan voor de online leeromgeving. Na je betaling kun je dus direct van start met de lessen. Je ontvangt de link naar de leeromgeving ook nog per mail. Je kunt de lessen gewoon in je eigen tempo volgen en rustig nalezen wanneer je wilt.

Let op: de welkomstmail komt soms in de spam terecht. Als je niet binnen een kwartier na aankoop iets krijgt, stuur me dan even een berichtje!

(c) Mariette Dietz Coaching 2023