fbpx

Opvoedcoach

Wat doet een opvoedcoach?

Als opvoedcoach werk ik met ouders, die vragen hebben rondom de opvoeding van hun kind of puber. Of met ouders van wie het kind nog te jong is om met mij in gesprek te gaan (jonger dan 8). Problemen waarvoor ouders bij mij komen, zijn: driftbuien, omgaan met grenzen (bv bedtijd), onzeker gedrag en angsten. Eigenlijk is bij elk coachtraject zinvol om ook met de ouder(s) te werken. Juist omdat je als ouder zoveel invloed op de situatie hebt: als jij dingen anders doet, zal je kind ook anders reageren.

Het doel van opvoedcoaching

mariette dietz coaching

Vaak hebben ouders alles al geprobeerd voordat ze hulp zoeken. Samen met jullie breng ik de situatie in kaart en stel ik oplossingsgerichte vragen, die weer nieuw licht op de situatie werpen. Vaak doen we een opvoedopstelling, om patronen te ontdekken tussen jou en je kind.

Soms spiegelen kinderen in hun gedrag dingen waar jij (ook) mee zit. Het vraagt moed om naar je eigen stuk te kijken en dat op te lossen. En als je die keten doorbreekt, die soms van generatie op generatie is doorgegeven, zul je zien dat het gedrag van je kind in positieve zin verandert.

Zo werkt het als je je aanmeldt

Als je je aanmeldt, nemen we eerst kort telefonisch of per mail door wat er aan de hand is. Eventueel kun je me ook meteen het intakeformulier opsturen. Dan maken we een eerste afspraak. ​Dat kan met één ouder, of met twee ouders​, wat voor jullie het handigste uitkomt.

Benieuwd of een opvoedcoach wat voor jullie is? Neem dan even contact met me op!