Meidentraining: weerbaar de puberteit in!

Weerbaar de puberteit in!

  • Zit jouw dochter in groep 8?
  • Zou je willen dat ze beter voor zichzelf opkomt?
  • Dat ze zelfvertrouwen heeft in groepen?
  • En handiger leert communiceren?

Lees dan verder over deze Meidentraining!


In 4 lessen leert je kind inzicht krijgen in wat ze doet en hoe handig en verstandig dit eigenlijk is. Tijdens de lessen praten we over situaties thuis, op school en bij vrienden/vriendinnen.


Via leuke spelvormen leert je kind over

  • weerbaarheid
  • grenzen aangeven
  • groepsgedrag: loop je mee of trek je je eigen plan?
  • slimmer communiceren (op een handige manier je zin krijgen)
  • omgaan met lastige situaties, zoals bijvoorbeeld vriendinnengedoe

En dit alles gaat natuurlijk gepaard met een gezellige sfeer waarin veel plezier gemaakt wordt.


De ontwikkelingsfase van pubers

In de puberteit krijgen kinderen te maken met de spanningen tussen autoriteit (alles wat móet thuis en op school) en autonomie (zelf keuzes maken). Ze willen erbij horen, en zoeken daarbij ook naar hun eigen identiteit.

Bij de overgang naar de middelbare school, en vaak ook bij de overgang naar de 2e klas, komen ze weer in een hele nieuwe groep. Net zoals ze in hun sport opeens weer in een nieuw team terecht kunnen komen. Voor pubers is het dan spannend: hoe stel ik me op? Bij wie wil ik horen? Hoe gedraag ik me? Met wie spreek ik af, hoe doe ik dat?

Het opkomen voor de eigen belangen – op een handige manier, zonder drammen of piepen of ruzie – is hierbij een heel belangrijke les, waar ze hun hele leven iets aan zullen hebben.


Waarom deze training speciaal voor meiden?

In mijn praktijk heb ik gemerkt dat groepen met alleen maar meiden een heel andere dynamiek hebben dan gemengde groepen. Veel meisjes willen graag kletsen over hun ervaringen en filosoferen over de omgang met elkaar. Door er met elkaar over te praten, en er daadwerkelijk oefeningen mee te doen in een veilige en gezellige setting, leren ze enorm veel van elkaar.

Deze training is ontwikkeld door kindercoach Tea Adema. Hij is in principe geschikt voor alle pubers, en wordt ook door meerdere coaches in het land gegeven. In mijn praktijk bied ik deze training ook ‘gemengd’ aan voor pubers van 13-15 jaar. Klik hier voor meer info!


Startdatum 14 januari 2021

Op 14 januari 2021 start de eerstvolgende groep, op donderdagmiddag van 16:00-17:30. De vervolgdata zijn: 21 januari, 28 januari en 4 februari. Er zijn al twee meisje aangemeld, dus er zijn nog 2 plekken vrij! Wil je meer informatie of je dochter aanmelden, stuur me dan even een mailtje! Vertel daarbij om welke training het gaat en waarom je je dochter wilt laten meedoen.


Kosten

Voor deze training van 4 lessen van 1,5 uur betaal je 146 euro incl materiaal.


Aanmelden

Wil je je kind aanmelden, of wil je meer informatie? Neem dan even contact met mij op. Stuur een mail naar mariette@dietzcoaching.nl of bel/app naar 06-18878115.

meidentraining