Training ‘Begrijpend lezen’

Training ‘Begrijpend lezen’


Begrijpend lezen: alle teksten de baas

In deze training van 6 lessen krijgt jouw kind handigheid in het begrijpen van teksten, zodat het betere resultaten op school zal halen en ook meer gemotiveerd aan het werk zal gaan.


Waarom is begrijpend lezen zo belangrijk?

Begrijpend lezen is een vaardigheid die je nodig hebt bij meerdere vakken op school. Bijvoorbeeld bij het vak rekenen en dan met name bij verhaaltjessommen, is het leggen van verbanden heel belangrijk. Je moet begrijpen hoe het verhaaltje in elkaar zit, waarna je de som kunt uitrekenen.En natuurlijk gebruik je Begrijpend lezen ook voor vakken als aardrijkskunde, geschiedenis en biologie.

Als je niet begrijpt wat je leest, kun je je de leerstof niet eigen maken. Of je moet alles letterlijk uit je hoofd leren. Sommige kinderen kunnen dat… maar begrijpen niet wat ze leren. Bovendien kunnen deze kinderen alleen reproduceren en bij inzichtvragen vallen ze door de mand.


begrijpend lezen training

“Ik wilde je even vertellen dat S op zijn vorige rapport een onvoldoende had voor begrijpend lezen en op zijn nieuwe rapport een goed!

Enorm trots!”

moeder van S (10)

Informatie over de training

Tijdens de training Begrijpend Lezen gaan we met 4 tot 6 kinderen aan de slag. In 6 lessen van anderhalf uur leren de kinderen te werken met de 6 stappenstrategie om teksten beter te begrijpen. Ook oefenen we Cito teksten zodat ze leren omgaan met de vraagstelling die Cito hanteert. Een cursus waar de kinderen veel profijt van kunnen hebben tijdens hun verdere schoolcarrière!


In 6 stappen

begrijpend lezen training

In de training Begrijpend lezen leer je in 6 stappen hoe je op een makkelijke manier teksten kunt lezen, begrijpen en onthouden. Door na te denken over de tekst en jezelf vragen te stellen, worden verbanden gelegd, waardoor overzicht en inzicht ontstaat. Daardoor snap je de tekst en kan je het in je eigen woorden navertellen. Door met kleuren en plaatjes te werken, krijg je meer inzicht in de tekst. Mindmappen is hier een onderdeel van. Daarom is deze training voor zowel Beelddenkers als Taaldenkers zeer goed te volgen.


Wat leer je nog meer in deze training?

Naast het werken met de 6 stappen, ga je:

  • je woordenschat vergroten
  • leren wat signaalwoorden zijn
  • synoniemen in teksten vinden
  • oefenen met Cito teksten om te leren omgaan met de vraagstelling die Cito hanteert.

Hoe leer je dat?

Dit ga je leren door teksten te lezen, oefeningen en spelletjes te doen en te bewegen zodat je alles goed kunt onthouden. Ook krijg je huiswerk mee om dat wat je geleerd hebt te oefenen.


Wat kost het?

Groepstraject (3-6 kinderen): ​2​29 euro voor de ​zes bijeenkomsten van 1,5 uur​, inclusief het materiaal.

Privétraject: 390 euro. Dit bedrag bestaat uit 6 lessen van 1 uur à 65 euro, ​inclusief het materiaal. ​​Telkens na 1-2 bijeenkomsten ontvang je de factuur per mail.

Genoemde prijzen zijn inclusief btw en inclusief cursusmateriaal. Een gemiste groepsles kun je 1-op-1 inhalen voor 30 euro. We maken dan apart een afspraak van 1 uur.


Startdatum

begrijpend lezen

De eerstvolgende groepstraining voor kinderen in groep 7 en 8 start op donderdag 12 september, van 16:30-18:00. De zes lesdata zijn: 12, 19 en 26 september en op 3, 10 en 17 oktober. Dus voor de herfstvakantie is het klaar.

Let op: er is nog één plek vrij!


Wil je op een ander tijdstip privéles voor je kind, stuur me dan een mail met de dagen/tijden waarop je kind kan, dan zoeken we een tijdstip dat ons allebei past.

Voor individuele lessen kun je gewoon contact met me opnemen, dan plannen we een tijdstip dat ons allebei uitkomt. Een combinatie van lessen Begrijpend lezen en ‘Ik leer leren‘ is ook mogelijk.


Aanmelden

Aanmelden doe je door een mail te sturen naar mariette@dietzcoaching.nl met daarin een korte beschrijving van je kind en waar jullie tegenaan lopen. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met jullie op.