Faalangst en black-outs

Faalangst en black-outs

De afgelopen jaren heb ik veel scholieren geholpen die last hadden van:

  • presentaties houden
  • een beurt krijgen in de klas
  • geen vragen durven stellen
  • blokkeren bij toetsen
  • paniekaanvallen voor of tijdens toetsen
  • uitstelgedrag door stress

Vaak hebben deze leerlingen al begeleiding of trainingen op school gehad die nog niet het gewenste effect hebben. Als gewone gesprekken en ademhalingstechnieken niet helpen, is het nodig een laag dieper te gaan. Zodat je kind weer vol vertrouwen de dingen aangaat die nu nog zo lastig zijn. Leerlingen komen rechtstreeks bij mij of na een doorverwijzing van school.

Oorzaken van faalangst

Meestal zijn 3 sessies genoeg om deze heftige faalangst op te lossen. Belangrijk hierbij is dat we uitzoeken of de angst een specifieke oorzaak heeft, zoals een stressvolle situatie in de jongere jeugd. Of sociaal gedoe in het verleden, waardoor het kind een gevoel van veiligheid mist. Soms herkent een van de ouders deze angst en helpt het als we dat ook oplossen: het maakt je kind ‘vrij’ om het anders te gaan doen. En soms is het niet echt duidelijk waardoor het komt.

Praktisch

Het traject om je kind met faalangst te helpen bestaat het traject uit 3 sessies, waarin de aanpak afhankelijk is van de situatie. Soms werk ik met EFT, soms met hypnose, vaak ook met een combinatie ervan. Het is ook mogelijk om de sessies te verdelen over ouder en kind.

Wil jij je kind van faalangst helpen verlossen? Stuur me dan een berichtje of plan direct een kennismaking in. Dat gaat eenvoudig via deze pagina.

Handige visualisatie: omgaan met toetsangst

Als ik in mijn praktijk met je kind werk, kan ik mijn hulp helemaal op de situatie van je kind afstemmen. Maar je kunt ook alvast deze handige visualisatie bestellen. Deze helpt je kind direct om meer ontspannen met toetsen om te gaan.