Training ‘Ik leer leren’

Training ‘Ik leer leren’

Kinderen leren hóe ze moeten leren


Voor wie is het bedoeld?

Voor kinderen vanaf 10 jaar tot en met jongeren ​en studenten. In groep 7 en 8, als voorbereiding op de overgang naar de brugklas gaat. Of in de brugklas, als je merkt dat het nog niet allemaal makkelijk gaat. Maar ook kinderen en jongeren die op latere leeftijd vastlopen bij het leren/studeren en niet het rendement eruit halen wat ze erin stoppen. 

Wat leer je allemaal?

​Je leert wat je kwaliteiten en talenten zijn, waar je goed in bent. En wat je natuurlijke leerstijl is en hoe je daar het beste gebruik van maakt. En hoe je met positieve gedachten zonder faalangst gemotiveerd te werk gaat. Hoe je het praktisch allemaal plant. En hoe je de ​lesstof goed ​in je hoofd krijgt gestampt.

Wat bereik je ermee?

​Beter inzicht, meer motivatie om zelfstandig aan de slag te gaan. Veel kinderen halen ook hogere cijfers na het doen van deze training. ​Ook zul je merken dat er minder gedoe en discussie is in huis. Je kind leert dat het zelf verantwoordelijk is voor wat het voor school doet. En hoe het zelf meer plezier krijgt in het leren.


In onderstaand filmpje (1:1​5 min) leg ik je meer uit over Ik leer leren:

Introductie ‘Ik leer leren’

​Deze training is gericht ​op de vaardigheden van het “leren leren”. Hoe doe je dat, leren? Hoe leer je wat belangrijk is en wat bijzaak? Hoe plan je je huiswerk in? Hoe blijf je gemotiveerd en geconcentreerd werken? Hoe ga je om met stress bij toetsen?


Wist je dat…

​… deze training ook zeer succesvol is bij meer- en hoogbegaafde kinderen? Dat zijn kinderen die op de basisschool vaak met gemak hun werk af kregen. Op de middelbare school blijkt dan vaak dat ze na 1-2 jaar vastlopen, omdat ze simpelweg nooit hebben hoeven leren hóe ze moesten leren. Ook ​moeten deze kinderen ​werken aan een groeimindset: het idee dat je inspanning moet leveren om iets te leren en om iets te bereiken.


Wat ouders zeggen..

“Onze zoon heeft ​een planning voor zichzelf gemaakt voor de komende week. ​Met kleurtjes en al. Ook de sportschool – drie keer in de week een uurtje – staat ingepland. Hij zet op zijn telefoon allerlei alarmpjes en weet dan precies welk vak hij moet leren en hoe lang. Als hij tot drie uur op school zit, zorgt hij dat om vier uur het eerste piepje gaat dan kan bij thuiskomst eerst nog even zitten. Na een dag zei hij: mam dit is zo fijn. Ik weet nu precies wanneer ik wat moet doen. Dit ga ik voortaan altijd maken want ik word hier heel rustig van.”

Moeder van puber (2 Havo)

Inhoud van de training

De (groeps)training bestaat uit 5 lessen van 1,5 uur. Het programma van deze lessen:

  1. Wat is leren, waarom leer je, wat is jouw eigen leerstijl
  2. Hoe helpende gedachten je meer zelfvertrouwen en motivatie geven
  3. Plannen en organiseren (waaronder ook de executieve functies van je hersenen)
  4. Concentreren: hoe komt het dat het soms niet lukt, en wat moet je nog leren
  5. Hoe onthoud je de lesstof nou het beste op een manier die bij je leerstijl past

​TIP: Lees ook eens mijn blogs over de training Ik leer leren, hierin vertel ik veel verhalen uit de praktijk!


mariette dietz kindercoach hoofddorp

Wat ouders zeggen:

“Het gaat echt nu super op school. Onze dochter heeft ontzettend veel aan de cursus gehad en weet nu hoe ze alles in moet plannen. Ze wilde een planbord en die hebben we aangeschaft voor haar. Voor de cursus slechte cijfers en nu heeft ze op een enkele keer na prachtige cijfers. We zijn nog steeds erg blij met de keus dat we haar de cursus hebben laten volgen en ik beveel de cursus graag aan bij mensen die tegen hetzelfde aanlopen. De rust is wedergekeerd in ons huis wat heel fijn is.​”

​Daniëlle, moeder van een meisje (11)

Wat kost het?

Je kunt de training in een groepje of individueel volgen:

  • Groepstraject (3-6 kinderen​): 215 euro. Dit bedrag bestaat uit 182,50 euro voor 5 lessen van 1,5 uur, plus 32,50 voor het werkboek.
  • Privétraject: 357,50 euro. Dit bedrag bestaat uit 5 lessen van 1 uur à 65 euro, plus 32,50 voor het werkboek. Telkens na 1-2 bijeenkomsten ontvang je de factuur per mail.

Genoemde prijzen zijn inclusief btw. Mist je kind door omstandigheden een groepsles? Dan kunnen we voor €​30 euro een extra afspraak maken (1 uur) om de les 1-op-1 in te halen.


Startdata

Nieuwe groepen gepland in september 2019:

Op woensdag 11 september start er een nieuwe trainingsgroep voor kinderen van groep 7 en 8. Deze training is in de middag van 14:00-15:30, op de volgende data: 11 sept, 18 sept, 25 sept, 2 en 9 okt.

Nog 2 plekken vrij!

Op maandag 16 september start er een nieuwe trainingsgroep voor kinderen van het voortgezet onderwijs (1e t/m 3e klas). Deze training is in de avond, van 19:00-20:30, op de volgende data: 16 sept, 23 sept, 30 sept, 7 en 14 okt.

Nog 2 plekken vrij!

Wil je je kind laten meedoen, of een optie nemen? Stuur me dan even
een mailtje . Er is per groep plek voor maximaal 6 personen, dus vol is vol!


​Ik merk dat steeds meer ouders kiezen voor 1-op-1-begeleiding. Daarbij kan ik nog meer op de leerbehoefte van je kind inzoomen. En dan ben je natuurlijk ook flexibeler in je planning van de lessen. ​Neem gewoon contact met me op, ook als je eerst meer info wilt of jullie situatie wilt bespreken.


Wat ouders zeggen…

​”Het voelt voor onze zoon al heel anders als wij zeggen ‘hoe laat gaan we aan Geschiedenis beginnen’ dan dat we zeggen ‘heb je al iets aan Geschiedenis gedaan?”. Hij verzoop er gewoon in en nu we jouw planning gebruiken en alles samen doen, heeft hij denk ik het gevoel dat hij er weer grip op krijgt. Hij is ook veel vrolijker en liever en dat komt de sfeer in huis echt heel erg ten goede. Ook zijn instelling is drastisch veranderd. Van de week ging ik Bio met hem leren en nam hij het initiatief door te zeggen: “ok, hoe gaan we het aanpakken’ en deed ook zelf voorstellen ​hoe het hem handig leek en wat hem een prettige manier vindt. Ook kan hij beter benoemen hoe de stof meestal getoetst wordt en wat dus belangrijk is om te leren.”

Moeder van jongen (14)

Meer informatie of aanmelden?

Wil je meer weten, of wil je je kind aanmelden voor de training? Stuur dan een mail naar mariette@dietzcoaching.nl met daarin de reden voor aanmelding. Vertel bijvoorbeeld hoe het tot nu toe is gegaan met je kind en wat jij denkt dat je kind nog moet leren.