Hypnotherapie Hoofddorp

Hypnose voor kinderen en volwassenen

Hypnose kan de oplossing zijn voor allerlei problemen. Het gaat ervan uit dat je brein het probleem ‘doet’ en dat je het brein dus ook kan leren om het anders te doen. Denk aan examenvrees, vliegangst, spinnenangst, slapeloosheid, nagelbijten, duimen, onzekerheid, stress, burn-out, boosheid en zoveel meer. Ik ben zelf van mijn syndroom van Raynaud (dode vingers) afgekomen met hypnose. Als zoiets fysieks kan lukken, wat is er dan nog meer mogelijk?

Hypnotherapie voor jong en oud

Voor veel mensen klinkt ‘hypnose’ spooky, en misschien heb je ook associaties met showhypnose waarbij mensen gekke dingen doen. Hypotherapie is heel iets anders. Het is een vorm van therapie voor kinderen en volwassenen, waarin je in diepe ontspanning wordt geholpen, om in die staat de veranderingen te maken die je graag wilt maken. Het werkt bij zoveel problemen: sowieso bij alle angsten en fobieën die er maar bestaan, van spinnen tot toetsen. Maar ook bij het verwerken van nare ervaringen.

Misschien wil je meer zelfvertrouwen, of vaker nee zeggen, of onderzoeken waarom je steeds tegen dezelfde problemen aanloopt in relaties. Hypnose helpt ook erg goed bij onbewust gedrag, zoals nagelbijten. En zeker ook bij allerlei vormen van stress en slaapproblemen, of het zoeken naar meer balans in je leven.

Een andere reden om voor hypnose te kiezen, is om je kinderen niet te belasten met de dingen die jij nog bij je draagt. Kinderen kunnen je met hun gedrag soms een enorme spiegel voorhouden of op je pijnpunten drukken. Als jij jouw gedoe, onzekerheden of angsten oplost, zul je merken dat het gedrag van je kind ook mee verandert. Zonder dat ik met je kind heb gewerkt!

Hoe gaat dat dan, hypnose?

Je zit gewoon in een stoel, met je ogen dicht, en luistert naar mijn stem. Door mijn manier van praten zak je steeds meer weg in ontspanning. En tegelijkertijd ben je ook niet helemaal ‘weg’. Je kunt gewoon nog geluiden om je heen horen of aan dingen denken. En toch voel je dat je een laag dieper bent en dat dat heel prettig voelt. Je kritische stemmetje is namelijk even uitgezet, waardoor je ook meer open staat voor verandering. Je kunt in hypnose ook gewoon antwoord geven op mijn vragen.

En goed om te weten: in hypnose doe je of zeg je nooit dingen die je niet wilt, je bent er gewoon nog zelf bij. Nog los van de vorm die ik bij je inzet, is een sessie op zich al heerlijk ontspannend. Je gaat altijd naar huis met een beter gevoel dan waarmee je kwam!

Alleen op wilskracht is het moeilijk

Wat maakt hypnotherapie nou zo krachtig? Stel je eens voor dat je met een roeiboot aan het varen bent. Je roeit dapper vooruit, maar voelt dat de onderstroom je in tegenovergestelde richting duwt. Je moet echt op wilskracht je doel bereiken. En soms lukt dat ook wel, maar soms ook niet… alsof je tegengewerkt wordt. Al je goede voornemens ten spijt.

En wist je dat 95 procent van ons gedrag onbewust gestuurd wordt? Sowieso hoe je lichaam zichzelf regelt, hoe je hart je bloed rondpompt, hoe je ademt, maar zeker ook onbewust gedrag: van knipperen met je ogen tot angsten tot uitstelgedrag. Bewust zou je er wel invloed op willen hebben, maar net als in die roeiboot kost dat enorm veel wilskracht.

Met hypnose ga ik met je onbewuste aan de slag, zodat ook die onderstroom de kant op gaat die jij graag wilt. En dan moet je nog steeds zelf aan de bak, maar het lijkt wel alsof het meer vanzelf gaat.

Hoe werkt het bij kinderen?

Hypnotherapie werkt zowel bij volwassenen als bij kinderen. De aanpak kan wel anders zijn bij kinderen. Jongere kinderen zijn eigenlijk al permanent in een vorm van hypnose: die staan enorm ‘open’ voor alle dingen die je als ouders, leerkrachten of coaches suggereert. Bij kinderen is hypnose bijvoorbeeld handig bij het overwinnen van angsten, of een nare ervaring waar ze nog mee zitten. Bij pubers zet ik het ook tijdens coachtrajecten in, bijvoorbeeld bij het vinden van meer zelfvertrouwen, het overwinnen van faalangst en zelfs bij het aanboren van meer motivatie voor school, het maken van handiger keuzes.

Hechtingsproblemen na moeilijke zwangerschap of geboorte

Is er tijdens je zwangerschap iets heftigs gebeurd, een verhuizing, overlijden, scheiding, of stress door iets anders? Of heb je erg vervelende herinneringen aan de bevalling en de eerste periode met je kind? Dan kan het dat je kindje hiervan iets heeft meegekregen, wat kan leiden tot problemen ook als het verder opgroeit. Denk aan angsten, verdriet, druk gedrag, afwijzend gedrag, bedplassen, zelfs fysieke dingen zoals allergieën of astma. In een traject van 3 sessies met jou als moeder kunnen we deze hechting geheel herstellen. Je zult verbaasd zijn hoe je (onwetende) kind hierop gaat reageren! Vraag gerust of jouw situatie hier geschikt voor is! Klik hier voor alle uitleg over een hechtingssessie.

Hulp bij afvallen

Heb je moeite om je aan een gezonde levensstijl te houden? Wil je wel kleinere porties eten, maar is er iets dat je tegenhoudt? Ook hier kan hypnose je goed bij helpen. Problemen met afvallen liggen vaak niet aan het type levensstijl of dieet dat je hanteert. Het is meer je discipline om je eraan te houden, misschien is er wel een deel in jezelf dat je plannen saboteert. Of heb je nog oude patronen in je hoofd zoals ‘ik mag geen eten weggooien’ en ‘ik moet mijn bord leeg eten’. En misschien ben je een emo-eter en vind je het op moeilijke momenten extra lastig om niet te gaan snaaien. Dát zijn de dingen die we aanpakken in hypnotherapie. Lees hier meer over mijn programma.

We kunnen daarnaast ook een virtuele maagband-operatie doen. Dan visualiseer je onder hypnose dat je in een kliniek bent, waar je maag door een chirurg verkleind wordt. Zo klein, dat je vanaf nu alleen maar kleine gezonde porties kan gaan eten. Nog belangrijker dan die maagband zijn bij zo’n sessie de vele suggesties over gezonder eten en kleinere porties. ‘Suggesties’ tijdens hypnose zijn krachtige opdrachten aan je onbewuste, dat wat jouw gedrag onbewust aanstuurt. De virtuele maagband-sessie gaat je heel goed helpen om gezondere keuzes te maken met eten.

Meer informatie of afspraak maken?

Heb je vragen of ben je benieuwd of ik je in jouw situatie kan helpen? Plan gewoon een gratis kennismaking in, dat gaat eenvoudig via deze pagina. Wil je sowieso een afspraak voor hypnose, dan plan je meteen twee afspraken in via die link: eerst de kennismaking en dan de eerste sessie.

Ervaringen van anderen

Iemand die angst had om als passagier in de auto te zitten:

Op de heenreis vrijwel geen stress. Een enkele keer schrok ik van een medeweggebruiker, maar niet iets heftigs. Nu zijn we ruim een week op vakantie en het gaat prima. Ik handel alles, schrik niet, ben echt bijzonder relaxt in de auto. Ik weet wat hypnose kan doen en toch ben ik weer onder de indruk. Wat een verschil. Mijn man doet ook zijn best om zich aan mij aan te passen, maar ik denk dat de hypnose het grootste verschil maakt. Wat fantastisch. Nogmaals enorm bedankt voor je hulp.

Iemand die door een moeilijke periode gaat, na de eerste sessie:

Ik wil je even laten weten dat de behandeling vandaag heel veel rust heeft gegeven. Ik ben ontzettend dankbaar dat je zo snel de tijd voor me hebt genomen. Het hele zware, het zwarte is er vanaf en ik merk dat er weer wat meer ruimte is…

Iemand over haar moeder van 84:

Ze was heel blij met de hypnose . Ze kijkt minder zorgelijk naar de operatie, geen zin natuurlijk, maar met ze is superrustig geworden!