In de media

In de media

Op deze pagina zie je een overzicht van interviews die ik als opvoedcoach aan diverse bladen en organisaties heb gegeven.

NRC opvoedvraag: hoe moedig ik een 17-jarige aan?

8 januari 2024

Een 17-jarige tiener verweet haar moeder dat het zinnetje ‘Doe je best’ faalangst opwekt. De moeder vraagt zich af hoe ze haar kind dan wel moet motiveren om in actie te komen. Samen met hoogleraar Jelle Jolles gaf ik hier mijn reactie op. Lees hier het artikel van NRC.

SBS6 Hart van Nederland: Grote zorgen bij ouders na verdwijning en dood Gino

9 juni 2022

Er is een grote run op tracking-horloges ontstaan, waarmee ouders kunnen bijhouden waar hun kind zich bevindt. Wat moeten we daarvan vinden? Klik hier voor het hele artikel of open hiernaast de video.

Artikel op NU.nl: Mijn kind gaat steeds later naar bed. En ik dan?

29 januari 2022

Tien-, elf-, twaalfjarigen die steeds minder slaap nodig hebben. Waar de ene ouder in een mum van tijd gewend is aan het feit dat zoon- of dochterlief tijd van de avonduren afsnoept, vraagt de ander zich wanhopig af wanneer hij of zij eindelijk tijd voor zichzelf heeft. Lees hier verder!

Filmpje ANWB: Tips voor een lange autorit met kinderen achterin

13 maart 2020

De ANWB heeft bij mij een filmpje gemaakt met handige tips voor onderweg als je op autovakantie gaat. Klik hier om het te bekijken!


Ik sta regelmatig in Trouw om te reageren op de Opvoedvraag van de week:

Waarom slaapt onze 13-jarige liefst uit tot in de middag?

17 januari 2024 – Een meisje dat erg veel slaapt en overdag nog steeds moe is. Wat kun je dan als ouders het beste doen?

Mijn puber doet niets meer aan school. Wat kunnen we doen?

15 maart 2023 – Een puberbrein gemotiveerd krijgen voor schoolwerk, is lastig. Sinds de coronacrisis lijkt het nóg moeilijker dan anders. Hoe pak je dat als ouder aan?

Mag mijn dertienjarige dochter met een vriendin mee op vakantie?

1 juni 2022 – Een meisje van 13 mag met een vriendin uit haar klas mee op vakantie, maar haar ouders kennen dit meisje en haar ouders nauwelijks. Ze is nog nooit zo lang van huis geweest en deze vriendin kent ze pas een jaar.

Hoe zorg je ervoor dat je puber op tijd aan zijn huiswerk begint?

17 november 2021 – Het puberbrein en huiswerk zijn geen vanzelfsprekende match. Zelfstandig plannen en studeren is lastig. Hoe krijg je de puber op tijd aan het werk?

Hoe helpen we onze zoon die uitgescholden wordt voor homo?

24 februari 2021 – Een jongen in groep 8 wordt regelmatig uitgescholden voor ‘homo’. Hoe kan hij zijn grenzen aangeven en toch zichzelf blijven?

Mijn 4-jarige zoon wordt buitengesloten op het schoolplein. Wat moet ik doen?

3 juni 2020 – Hij zat voor de crisis pas een paar weken op school, en wordt inmiddels buitengesloten door zijn klasgenootjes. Hoe kan moeder haar 4-jarige zoon helpen op het schoolplein?

Hoe kunnen we op adem komen in de meivakantie tijdens Corona?

29 april 2020 – De kinderen zijn moe en hebben de meivakantie heel hard nodig, merken de ouders van twee jongens. Hoe kunnen ze de teugels wat laten vieren zonder de maatregelen met voeten te treden?

Wat als vader zich opeens teveel met de opvoeding bemoeit?

8 april 2020 – Nu vader tijdens de Coronacrisis thuiswerkt, bemoeit hij zich tot ergernis van moeder opeens met de opvoeding van de kinderen. Hoe kunnen zij daar het best mee omgaan?

Nu zijn vriendjes uit het team stappen, wil mijn zoon niet meer op voetbal

26 februari 2020 – Een 9-jarige jongen zit met veel plezier op voetbal, maar nu zijn team uiteenvalt wil hij stoppen. Ook een andere sport is, tot ontsteltenis van zijn vader, geen optie voor de jongen.

Kun je je 10-jarige kind eerder van een feestje halen?

12 februari 2020 – Een tienjarige heeft voor het eerst een klassefeestje, van half negen tot half elf. De ouders van het kind vinden dat veel te laat. Eerder ophalen? Of toch maar niet?

Wat als je kleuter ‘s morgens haar vriendinnetjes niet begroet?

20 november 2019 – Een vierjarige reageert bij aankomst op school niet op enthousiaste groeten van klasgenootjes. Moeten haar ouders daar iets aan doen?


In de Linda gaf ik tips over pubers in Coronatijd:

6 tips om tot je puber door te dringen als ze zich niet aan de Coronamaatregelen houden

23 maart 2020 – De ernst van het coronavirus lijkt sommige Nederlanders volledig te ontgaan. Onder hen bevinden zich ook veel pubers – tot grote frustratie van hun ouders.

Ook was ik begin 2020 op Meerradio Haarlemmermeer, al is dat nu niet meer terug te luisteren: