Oudercoach

coach ouder opvoedcoach oudercoach

Je weet het even niet meer: je kind drukt precies op de juiste knoppen waardoor het binnen de kortste keren weer escaleert. Dan kun je natuurlijk je kind ergens laten fixen. Maar échte verandering bij je kind betekent vaak ook dat er iets in de omgeving moet veranderen. Bij jullie als ouders dus.

Dat kunnen kleine gedragsdingen zijn: hoe je je verzoeken formuleert, hoe je contact maakt, hoe je je grenzen aangeeft. Maar vaak is het ook iets dat in jou getriggerd wordt, waardóór het juist vaak escaleert. En je zult merken: als jij daar bewuster mee aan de slag gaat, hoeft het kind (of de puber) ook niet meer op die knopjes te drukken.

We zijn allemaal mensen, gevormd door onze eigen opvoeding en achtergrond, dingen die we hebben meegemaakt. Waardoor we ons soms bang voelen, of onzeker, of juist ongeduldig, geïrriteerd en snel boos. En al die emoties neem je mee in je relatie met je partner en met je kinderen. En dát is wat het vaak ingewikkeld maakt, dat je met al je oude bagage dingen alleen maar erger maakt.

Eigenlijk is bij elk coachtraject zinvol om ook met de ouder(s) te werken. Juist omdat je als ouder zoveel invloed op de situatie hebt: als jij dingen anders doet, zal je kind ook anders reageren.

Soms spiegelen kinderen in hun lastige gedrag dingen waar jij (ook) mee zit. Het vraagt moed om naar je eigen stuk te kijken en dat op te lossen. En als je die keten doorbreekt, die soms van generatie op generatie is doorgegeven, zul je zien dat het gedrag van je kind in positieve zin verandert!

mariette dietz coaching

Nieuwsgierig?

Ben jij benieuwd of ik je kan helpen in jullie situatie? Plan dan geheel vrijblijvend een gratis kennismakingsgesprek van 30 minuten in! Dat kan heel gemakkelijk via mijn online agenda op deze pagina.