Kinder- en Jongerencoach

Ik help kinderen, pubers en jongeren (8-25) die niet lekker in hun vel zitten, op een laagdrempelige manier. Kinderen die last hebben van boze buien, spanning en stress, pestgedrag, verdriet of (sociale) angst. En ook die het niet meer zien zitten met school of bij wie de cijfers tegenvallen.

Aan de buitenkant zie je bijvoorbeeld oneindig beeldschermgedrag of uitstelgedrag, terwijl daaronder misschien onmacht zit: niet weten hóe, niet weten waarvoor, niet weten hoe je jezelf kunt motiveren, niet geloven dat het ook beter kan.

En soms heeft je kind iets meegemaakt dat bepaalde angsten heeft veroorzaakt. Iets kleins als je flink verslikken kan soms verregaande gevolgen hebben. Ook zien kinderen soms onbedoeld een filmpje waardoor ze opeens angstig raken of slaapproblemen krijgen. Of een toets/presentatie die de mist in ging. Dit soort angsten met een specifieke oorzaak zijn heel goed met EFT en hypnose op te lossen.

TIP: Op deze pagina leg ik uit aan kinderen, tieners en jongeren wie ik ben en waarmee ik ze kan helpen.

Wanneer kies je voor een coach?

Kinderen leren door te ‘leven’. Hun hersenen zijn volop in ontwikkeling, dus elke ervaring slaan ze op als levensles: “Dat moet ik maar niet meer doen” of “Hee, als ik zo doe, voelt dat fijn”. Maar soms speelt er iets, waar het kind of de ouders even niet zelf uit komen. Als coach help ik jullie dan weer op de rit. Een kindercoach is iets anders als een (kinder)psycholoog of therapeut. Lees hier wat de verschillen zijn. Het grootste verschil is de duur van een traject. Meestal zijn er bij mij maar een paar sessies nodig.

Zo werkt het als je je aanmeldt

mariette dietz coaching

Eerst doen we een gratis kennismaking, telefonisch of via Zoom, die plan je eenvoudig zelf in mijn online agenda. Je kunt me vooraf alvast een mailtje sturen met wat er aan de hand is, liefst met het ingevulde intakeformulier.

Let op: in geval van scheiding en gedeeld gezag, moeten beide ouders akkoord zijn. Hier vind je de toestemmingsverklaring.

Vervolgens plan je 3 afspraken in mijn agenda. Afhankelijk van het kind en van de hulpvraag kom je samen met je kind, of komt je kind alleen. Dat mogen jullie ​met elkaar overleggen, het belangrijkste voor mij is dat je kind zich zo snel mogelijk op zijn of haar gemak voelt.

Ben je benieuwd of mijn hulp passend is bij jullie situatie? Stuur me dan een berichtje of plan direct een gratis kennismaking in! Dat gaat eenvoudig via deze pagina.