fbpx

Kinder- en Jongerencoach

Kinder- en jongerencoach

Ik help kinderen vanaf 8 jaar, pubers en jongeren die niet lekker in hun vel zitten, op een laagdrempelige manier. Kinderen die last hebben van boze buien, pestgedrag, of die verdrietig of angstig zijn. Of die het niet meer zien zitten met school of hun cijfers. Aan de buitenkant zie je bijvoorbeeld oneindig beeldschermgedrag, terwijl daaronder misschien onmacht zit: niet weten hóe, niet weten waarvoor, niet weten hoe je jezelf kunt motiveren, niet geloven dat het ook beter kan.

Samen met ouders en kind kijk ik dan wat er nog geleerd moet worden, en maken we een stappenplan hoe het daar kan komen. Ouderbetrokkenheid vind ik belangrijk, en een sessie met (een van) de ouders is vaak een welkome aanvulling op het traject.

TIP: Op deze pagina leg ik uit aan kinderen, tieners en jongeren wie ik ben en waarmee ik ze kan helpen.

Wanneer kies je voor een coach?

Kinderen leren door te ‘leven’. Hun hersenen zijn volop in ontwikkeling, dus elke ervaring slaan ze op als levensles: “Dat moet ik maar niet meer doen” of “Hee, als ik zo doe, voelt dat fijn”. Maar soms speelt er iets, waar het kind of de ouders even niet zelf uit komen. Als coach help ik jullie dan weer op de rit. Een kindercoach is iets anders als een (kinder)psycholoog of therapeut. Lees hier wat de verschillen zijn. Het grootste verschil is de duur van een traject. Meestal zijn er maar een paar sessies nodig.

Zo werkt het als je je aanmeldt

Eerst houden we een intake, telefonisch of per mail, lees hier hoe je met mij in contact komt. Daarbij heb ik wat dingen van je nodig:

Als ik alles compleet heb, plannen we de eerste coachafspraak. Afhankelijk van het kind en van de hulpvraag kom je samen met je kind, of komt je kind alleen. Dat mogen jullie ​met elkaar overleggen, het belangrijkste voor mij is dat je kind zich zo snel mogelijk op zijn of haar gemak voelt.

Hoe gaat een sessie in zijn werk?

De eerste sessie is erg belangrijk: hier maak ik contact met je kind, hier moet het kind zich veilig gaan voelen. Als de hulpvraag helder is, dan gaan we daarmee aan de slag: hoe zou het zijn, als alles beter gaat? En wat moet je eigenlijk nog leren om dat te kunnen? En wat kun je allemaal al?

mariette dietz coaching

Ik maak gebruik van creatief materiaal, zodat je kind niet alleen maar hoeft te praten. Aan het eind van een sessie spreken we af waar het kind de komende tijd mee gaat oefenen. Want de uiteindelijke verandering moet thuis en op school gaan gebeuren, in de praktijk.

Lees dit verslag van een sessie bijvoorbeeld om een indruk te krijgen van hoe het gaat. En kijk ook eens bij de training ‘Ik leer leren’ voor pubers rondom het leren en motivatie.

Ben je benieuwd of dit past bij jullie situatie? Stuur me dan een berichtje!

Deze site werkt met cookies: wil je verder gaan, ga dan eerst akkoord met het gebruik hiervan. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies', zodat je niet eerst allerlei aparte toestemmingen hoeft te geven. Als je doorgaat op deze website zonder je cookie-instellingen aan te passen of als je klikt op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten