Ik leer leren: dé voorbereiding op de brugklas

Ik leer leren: dé voorbereiding op de brugklas


Deze pagina is speciaal voor basisschoolouders. Zit jouw kind nu al op de middelbare school, klik dan hier voor alle info over de training!


De overstap naar de middelbare school

  • Zit jouw kind in groep 7 of 8?
  • En zijn jullie al aan het kijken naar een middelbare school?
  • Wil je je kind daar een fijne start geven?

De training ‘Ik leer leren’ is dan de leukste en slimste voorbereiding!

Wat is het nut van ‘leren leren’?

mariette dietz kindercoach jongerencoach pubercoach hoofddorp ik leer leren

Op de basisschool gaat het vaak nog wel goed met het leren van huiswerk: je kijkt een blaadje geschiedenis door, je oefent de topo, en je bent klaar voor je toets.

Gaat een kind dan naar de middelbare school, dan kan dat best een shock zijn: opeens heb je per dag voor 4-5 vakken huiswerk. Hoe hou je dan overzicht? Hoe ga je om met uitstelgedrag, gamegedrag?

Precies deze elementen vormen de basis-ingrediënten van de training ‘Ik leer leren’. Dit is een landelijk gegeven training, ontwikkeld door Kindercoach Tea Adema. Door de juiste oefeningen en vraagstellingen leren kinderen nadenken over zichzelf en hun eigen gedrag.

De overgang naar de brugklas

In deze training praten we ook over de veranderingen die er straks aankomen. Het is spannend om naar de brugklas te gaan. Je bent niet meer de oudste, maar de jongste van de school, nieuwe vrienden en vriendinnen, nieuwe vakken, allemaal verschillende docenten. Als je een goede start maakt met goede gewoontes, heb je daar de rest van je schooltijd veel aan: juist omdat je vroeg begint voordat de ergste puberfase inzet.

Wat leer je allemaal?

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_2061-1-1024x768.jpg

In deze training leert je kind zelfstandiger worden.

Je leert in 5 lessen:

  • wat je kwaliteiten en talenten zijn, waar je goed in bent
  • wat je natuurlijke leerstijl is en hoe je daar het beste gebruik van maakt
  • hoe je met positieve gedachten zonder faalangst gemotiveerd te werk gaat en afleiding kan weerstaan
  • hoe je het praktisch allemaal plant en organiseert
  • hoe je de verschillende vakken goed ​in je geheugen krijgt gestampt.

Wat bereik je ermee?

Beter inzicht, meer motivatie om zelfstandig aan de slag te gaan. Veel kinderen halen ook hogere cijfers na het doen van deze training. ​Ook zul je merken dat er minder gedoe en discussie is in huis. Je kind leert dat het zelf verantwoordelijk is voor wat het voor school doet. En hoe het zelf meer plezier krijgt in het leren.Leestips

​Klik hier voor al mijn blogs over de training ‘Ik leer leren’ en leertips in het algemeen. Hierin vertel ik ook veel verhalen uit de praktijk! En klik hier voor een overzicht van reacties van ouders over het effect van de training.

Startdata en kosten

Voor privélessen kun je een kijkje nemen in mijn online agenda en meteen een coachsessie prikken op een moment dat jullie het beste uitkomt. We kunnen dan bijvoorbeeld afspreken om dat tijdstip 5 weken achter elkaar te doen.

Zit je kind al op de middelbare school of hoger en gaat het niet zo lekker? Klik dan hier voor alle info!

Wat kost het?

  • Coachtraject: 5 sessies van 1 uur à 75 euro, plus 37,50 voor het werkboek. Telkens na 1-2 bijeenkomsten ontvang je de factuur per mail.

Meer informatie of aanmelden?

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is wegwijzer-gecertificeerd.jpg

Wil je meer weten, of wil je je kind aanmelden voor de training? Stuur dan een mail naar mariette@dietzcoaching.nl met daarin de reden voor aanmelding. Eventueel kun je meteen al het ingevulde intakeformulier meesturen en indien nodig ook het toestemmingsformulier.
Geef aan of je de voorkeur geeft aan een groepje of aan privéles, en dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op!

Ben je benieuwd of ik jouw kind kan helpen? Plan dan een gratis kennismakingsgesprek van 30 minuten met me in via deze pagina.

Wat ouders zeggen…

HET GAAT ECHT NU SUPER OP SCHOOL. ONZE DOCHTER HEEFT ONTZETTEND VEEL AAN DE CURSUS GEHAD EN WEET NU HOE ZE ALLES IN MOET PLANNEN. ZE WILDE EEN PLANBORD EN DIE HEBBEN WE AANGESCHAFT VOOR HAAR. VOOR DE CURSUS SLECHTE CIJFERS EN NU HEEFT ZE OP EEN ENKELE KEER NA PRACHTIGE CIJFERS. WE ZIJN NOG STEEDS ERG BLIJ MET DE KEUS DAT WE HAAR DE CURSUS HEBBEN LATEN VOLGEN EN IK BEVEEL DE CURSUS GRAAG AAN BIJ MENSEN DIE TEGEN HETZELFDE AANLOPEN. DE RUST IS WEDERGEKEERD IN ONS HUIS WAT HEEL FIJN IS.” (MOEDER VAN MEISJE GROEP 8)