Les 5 – Beter concentreren

Als je veel last van stress of faalangst hebt, zal concentreren ook niet lekker gaan. En als je niet goed concentreert, kun je weer meer stress krijgen. Dus het is belangrijk dat je leert hoe jij kunt zorgen voor een betere concentratie. Dat doe je in deze les! Aan het einde leer je hoe je bij jezelf de 'concentratieknop' kunt maken en hoe je die gebruikt. Handig!
Verder lezen

Les 6 – In actie komen

Een van de beste wapens tegen faalangst en stress is: ACTIE! Je moet je wel goed voorbereiden op wat er gaat komen. Hoe leer je nu het beste? En hoe leer je van tegenvallende cijfers? Dat leer je in deze les. En in de oefening aan het einde van de tweede video leer je een leuk en grappige methode om je motivatie 'aan' te zetten.
Verder lezen

Les 3 – Zo kom je lekker in je vel

In deze les leer je wat de invloed is van je hormonen op hoe je je voelt. Maar ook: hoe je de juiste hormonen aanmaakt om én je stress te verlagen én je gewoon op alle vlakken beter te voelen! De oefening aan het einde van de tweede video is de HAP-methode, altijd en overal handig om jezelf snel rustig te krijgen.
Verder lezen

Les 4 – Mindfulness en ademhalen

In deze les leer je (gaaaap) over het belang van mindfulness en ademhalen. Ik weet dat je het saai vindt, maar ik wil je vragen om er goed naar te kijken, zodat je snapt hoe dit je echt gaat helpen. De oefening aan het einde van de les gaat natuurlijk ook over ademhalen: ik ga je laten meten hoeveel rustiger je wordt na zo'n oefening, zodat je ook gaat geloven dat dit werkt!
Verder lezen

Les 2 – Denk jezelf rustig

In deze les leer je hoe belangrijk het is wat je denkt. Dit heeft enorm veel impact op hoe je je voelt, wat je doet, en hoe het afloopt. Kijk goed mee, want dit is een van de belangrijkste levenslessen, hoe je leert focussen op groene gedachten. Aan het einde van de tweede video leer je hoe je je goed voorbereidt op een spannende situatie (een rijexamen, een toets of tentamen).
Verder lezen

Les 1 – Hoe werken stress en angst in je hoofd?

In deze eerste les leer je hoe stress en angst ontstaan in je hoofd. Als je beter begrijpt hoe dat werkt, snap je ook wat je eraan kunt doen. Aan het eind van de tweede video krijg je ook een fijne oefening die je helpt te kalmeren tijdens bijvoorbeeld een toets of examen.
Verder lezen