Workshop Communiceren voor pubers

Communiceren voor pubers? Hoezo dan?

OK… met andere woorden dan: leer hoe je op een handige manier met mensen omgaat… en vaker je zin krijgt!

Zou jij… als middelbare scholier annex opgroeiende puber:

  • Minder ruzie willen met de mensen om je heen?
  • De gunfactor willen hebben bij je leraren – zodat ze je nét even wat meer matsen?
  • Willen ontdekken hoe je vaker je zin krijgt bij ouders, leraren en vrienden?

En zou jij… als ouder van zo’n scholier annex opgroeiende puber:

  • Minder ruzie willen in huis?
  • Willen dat je kind gemakkelijker omgaat met andere mensen?
  • Je kind gunnen dat het de basis van goede communicatie leert?

Lees dan verder…

Workshop ‘Communiceren voor pubers’

In de workshop ‘Communiceren voor pubers’ leren kinderen de basislessen van communicatie. Iets waar ze hun hele leven veel aan zullen hebben:

  • wat zijn de verschillende stijlen waarin je kunt reageren?
  • hoe herken je die stijlen bij een ander?
  • in welke situatie kun je beter welke stijl inzetten?

Uiteindelijk draait het in al onze communicatie op ons doel: wat wil ik bereiken? En hoe zorg ik op een slimme manier, dát ik dat bereik?

Dit is waar het om draait bij weerbaarheid.

Wat gaan we doen?

De workshop ‘Communiceren voor pubers‘ bestaat uit 4 bijeenkomsten van 1,5 uur. Aan de hand van leuke testjes ontdek je wat jouw natuurlijke stijl van communiceren is. En hoe handig of ON-handig die in sommige situaties is. Schiet je snel in de verdediging? Word je snel boos? Laat je over je heen lopen?

Je gaat leren herkennen welke stijlen bij anderen goed werken. Hoe komt het dat die ene jongen zo populair is, en die andere juist niet? Of dat dat ene meisje er nooit uitgezet wordt, en dat andere meisje wel, voor hetzelfde vergrijp?

We werken met kleine groepjes: aan de ene kant krijg je zo niet alle aandacht steeds op jezelf, en aan de andere kant is het een stuk leuker om dit met anderen te doen. Er wordt namelijk ook veel gelachen!

In deze workshop werken we met het Weerbaarheidsspel van Tea Adema. In dit filmpje legt zij meer uit over de verschillende manieren van reageren.

In dit blog kun je alvast lezen wat die vier communicatiestijlen zijn. En dan herken je vast al een beetje waar je zelf meestal zit..

Ontdek hoe groot je invloed is

Natuurlijk kun je denken: “Maar mijn vader moet gewoon normaal doen”. Of: “Die leraar is gewoon zó ouderwets!”. En waarschijnlijk heb je ook gelijk.

Maar deze wijsheid verklap ik je alvast: de meest flexibele persoon beheerst het systeem! En daarmee bedoel ik dat degene die goed kan schakelen tussen verschillende stijlen, en in deze flexibiliteit het gemakkelijkst contact maakt, die zal de meeste mensen kunnen beïnvloeden! Denk daar maar eens over na…

Elk gedrag is een keuze: als je blijft reageren zoals je altijd gedaan hebt, zul je hetzelfde effect op mensen blijven houden. En soms is het handig om eens te experimenteren met andere woorden, een andere toon of een andere lichaamshouding. En echt, je zult verrast staan hoe anders mensen dan reageren.

Wie geeft deze workshop?

mariette dietz coaching

Mijn naam is Mariette Suiker-Dietz, ik woon in Hoofddorp en we hebben twee pubers in huis met wie we flink kunnen oefenen. In mijn praktijk begeleid ik kinderen en pubers, in groepjes en ook 1-op-1, met problemen rondom gedrag en gevoelens (zelfvertrouwen, boosheid, verdriet) en ook met problemen rondom het leren leren (plannen, motivatie, concentratie…).

Kenmerkend voor een coach is dat ik níet de rol van ouder aanneem en níet die van leraar. Die hebben ze al genoeg. Ik vertel je kind niet wat hij/zij moet doen, maar sta aan de kant van het kind. Samen kijken we wat voor hem/haar het handigste is om te doen. Sowieso maken we afspraken over wat ik wel en niet doorvertel aan de ouders.

Wat kost het?

De kosten voor deze workshop zijn: 146 euro voor 4 bijeenkomsten van 1,5 uur, inclusief btw en inclusief werkmap.

Startdatum “Communiceren voor pubers”

Ik heb momenteel geen concrete datum, maar zodra je je interesse bij mij aangeeft, ga ik werven voor een groepje!

Inschrijven

Heb je nog vragen, wil je eerst even komen kennismaken, of wil je je kind aanmelden? Stuur dan een mailtje met je gegevens naar: mariette@dietzcoaching.nl.