Een coach, iets voor jou?

Iemand betalen om te praten over hoe het nu echt met je gaat. Waarom zou je eigenlijk, wat levert dat op? Je hebt het al druk genoeg met werk, kinderen, relatie, sporten, huishouden, sociaal doen. Maar waar kom je zelf in dit rijtje? Hoe vaak sta je stil bij hoe het gaat, en hoe jij je daarbij van binnen voelt? In de waan van de dag dender je gewoon door op die rijdende trein, onderdruk je oud zeer als dat plots naar boven komt, slik je soms je boosheid in voor de lieve vrede. Je zorgt vooral dat alles op rolletjes loopt bij iedereen om je heen.

Van wie leer jij hoe het moet?

Vroeger leefden we allemaal in grotere groepen, met wijze oma’s, moeders, tantes en zussen in de buurt, die ons van advies voorzagen. Tegenwoordig proberen we het allemaal in ons eentje te rooien. En doen we op Facebook alsof alles van een leien dakje gaat. Maar waar ga je naartoe als je het écht even niet ziet zitten? En als dat al langer duurt? Wie helpt je dan weer op de rit?

Coach als spiegelcoach waarom zou je

Een coach verzint geen oplossingen voor je, maar begeleidt jou in hoe je beter naar jezelf kunt kijken en luisteren. Vrouwen komen bijvoorbeeld met een onbestemd gevoel als:

Is dit het?

Ik ben zo moe

Ik voel me zo geleefd

Ik ben zo snel boos, eigenlijk té boos

En diep van binnen weet je wel waar het vandaan komt. Welk weggestopt deel van jou af en toe nog de kop op steekt. Als coach ga ik ervan uit dat jij de expert van jezelf bent. Dat jouw onbewuste prima weet wat goed voor je is. Met de juiste vragen en oefeningen maken we contact met dat onbewuste deel van jou waar alle antwoorden liggen. En natuurlijk maken we dan concreet wat nu je vervolgstappen zijn.

Wat je kunt leren in een coachingstraject

Om dingen te veranderen, zul je nieuwe dingen moeten gaan leren. Thema’s waar drukke moeders bijvoorbeeld graag aan werken bij een coach, zijn:

  1. Je perfectionisme laten varen
  2. Leren nee zeggen
  3. Hulp vragen
  4. Je eigen passie vinden
  5. Leren ontspannen

En stuk voor stuk raken de dingen in dit rijtje weer andere thema’s. Wat kreeg je van je ouders mee? Wat heb je gemist als kind? Waar ben je bang voor? Wat vind jij belangrijk? Kun je prioriteren?

Nieuwecoach hoofddorp inzichten, nieuw gedrag en nieuw gevoel

Voor het leren van nieuwe inzichten, zijn ook nieuwe ervaringen nodig. Met een coach práát je niet alleen, je gaat ook dingen dóen. En dus ook vóelen. Je krijgt experimenten mee, om thuis ook zelf de beweging te voelen, de eerste aanzet tot verandering. En je zult voelen hoe elk nieuwe stapje weer anders voelt. Kleine stapjes, op weg naar het doel dat jij wilt bereiken.

 

 

 

Foto vrouw bij zee © Ragne Kabanova | Dreamstime Stock Photos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *