Adopteer een oma of opa

Adopteer een oma of opa

Toen de maatregelen strenger werden, ontstonden er allemaal mooie initiatieven van mensen om kaartjes te sturen naar verpleeghuizen. Het gaf mij een onbevredigd gevoel: het is zo anoniem, je weet niet bij wie je kaartje terecht komt. Liever zou ik écht met iemand in contact komen voor de komende periode en daarna.

Ik zat zo hardop te mijmeren op mijn Facebookpagina, of ik niet een site moest maken waarbij ik vrijwilligers kon koppelen aan ouderen. Ik opperde of mensen niet een soort van oma konden ‘adopteren’. Iemand wees me er toen op dat deze site al bestaat: https://cor.omapost.nl/. Ik heb me meteen aangemeld en deel graag mijn ervaringen met jullie.

Wat is Cor-omapost?

Deze website komt van de makers van Omapost.nl, een website waarmee je eenvoudig kaartjes naar oma (en natuurlijk opa) kunt sturen. Of zoals ze het zelf zeggen:

Omapost is gestart door Wilbert, omdat hij behoefte had aan meer écht contact met zijn oma. Een kaartje is een mooi middel om met elkaar in gesprek te komen. De winst van Omapost (Coromapost maakt geen winst) wordt voor een groot deel gestoken in evenementen om jong en oud met elkaar in contact te brengen.

Via deze website kun je iemand aanmelden die wel wat extra aandacht kan gebruiken. En je kunt je aanmelden als ‘adopteerder’. Oprichter Wilbert van der Kamp mailde mij dat er aan elke oudere ongeveer 3-4 ‘jongeren’ gekoppeld worden.

Hoe werkt het?

Als je op https://cor.omapost.nl/ komt, kun je kiezen:

  • een kaartje sturen
  • iemand opgeven
  • iemand adopteren

Wil je iemand ‘adopteren’ dan vul je een aantal velden over jezelf in, en krijg je binnen een dag de adresgegevens van iemand, met een korte beschrijving. En dan kun je een kaartje sturen, of een brief, en wie weet als je je adres erbij achterlaat krijg je ook post terug.

“Echt een opkikkertje”

Ik schrijf nu met een paar mensen. Het wordt echt gewaardeerd en het is een kleine moeite. “Echt een opkikkertje,” schreef een mevrouw mij terug. Het valt niet mee als je zoveel alleen zit, en dan ook nog eens al die nare nieuwsberichten te hele dag, en je je kinderen en kleinkinderen niet of minder ziet.

Doe jij ook mee?

Het zou mooi zijn als nóg meer mensen meedoen met kaartjes sturen, maar natuurlijk ook dat er nóg meer mensen in hun bestand komen die wel wat extra aandacht kunnen gebruiken. Je eigen vader of moeder misschien, of die ene tante of oom of buurman?

Voor beide situaties kun je je aanmelden op de website https://cor.omapost.nl/ . Veel plezier!

coromapost omapost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *