Rugzak over één of twee schouders?

Er zijn twee soorten mensen: mensen die hun rugzak over twee schouders dragen en mensen die hun rugzak over één schouder dragen. In dit tijdperk van Het Nieuwe Werken dragen we massaal grote rugzakken om onze laptops in te vervoeren. Elke werkdag opnieuw vind ik het weer intrigerend, als ik beide soorten in de drukke stationshal voorbij zie haasten.  Natuurlijk is één schouder het meest cool, dat was het al toen ik 16 was. Maar wat maakt dat de een dit doet, en de ander dat?  De gedachte bekruipt me dan de ene groep uiterlijk belangrijker dan gezondheid vindt en dat de andere groep z’n gezondheid belangrijker vindt.

Rugzak op één schouder: piekfijn en trendy? rugzak 1 schouder

Zouden mensen die hun rugzak over één schouder dragen, nog meer menselijk ongerief voor lief nemen, zoals schoenen die mooier zijn dan dat ze lekker zitten, of haar en make-up waarvoor je ’s morgens een half uur eerder op moet staan? Of kinderkleding die je al-tijd moet strijken? En zouden ze op meerdere vlakken banger zijn voor wat andere mensen van hun denken? En zou je deze mensen er ook uitpikken als ze geen rugzak bij zich droegen, gewoon omdat ze er piekfijn en trendy bij lopen? Of in de NLP-benadering: zouden ze meer visueel zijn ingesteld? Meer ogen hebben voor detail?

 

Rugzak op 2 schouders: chill en witte sokken?rugzak twee schouders

En zouden mensen die hun rugzak over 2 schouders dragen, in NLP-termen meer kinesthetisch zijn? Dat wil zeggen: mensen die een prettig gevoel belangrijker vinden dan hoe iets eruit ziet? Zouden ze dan over het algemeen ook meer chill in het leven staan, omdat ze over meestal lak aan de rest hebben, en vooral doen wat goed voelt? Schaamteloos witte sokken in sandalen dragen als dat zo uitkomt?

 

En… wat voor type ben jij?

Zelf draag ik hem lekker over 2 schouders, die lelijke rugzak. Ik kies voor mijn comfort, die tas is al zwaar genoeg. En dan tut ik me bij andere gelegenheden wel mooier op. Maar kunnen we er niet gewoon met z’n allen voor zorgen dat twee schouders het nieuwe cool wordt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *