Blog top 10: de meest gelezen artikelen in 2023

blog mariette dietz coaching

De meest gelezen blogs in 2023

In mijn weblog wil ik het ouderschap van zoveel mogelijk kanten benaderen: hoe ga je om met je eigen zorgen en spanningen, hoe ga je om met je kind? Praktische tips rondom het leren, maar ook over hoe je dingen handiger aan kunt pakken bij het opvoeden. Al deze onderwerpen zijn mooi terug te zien in de top 10 van meest gelezen blogs dit jaar. Een kijkje in wat leeft onder ouders!

Nummer 10: Hoe stop je die beeldschermverslaving?

Een onderwerp dat geen uitleg nodig heeft:

Nummer 9: Begrijpend lezen: 10 tips om je kind te helpen

Jarenlang heb ik kinderen in groep 7 en 8 begeleid met het begrijpend lezen, nu doe ik dat nog steeds met middelbare scholieren. De resultaten schieten er altijd van omhoog: met een helder stappenplan leren ze stap voor stap omgaan met langere teksten. In dit blog lees je tips voor ouders:

Nummer 8: Een familieopstelling bij 1 op 1 coaching?

Veel mensen kennen wel opstellingen in groepen met representanten. Maar in je eentje bij een coach, dan doe je dat met poppetjes of met matjes op de grond. Ik doe het met elke ouder in mijn sessies:

Nummer 7: De drama-driehoek: voor je het weet zit je erin

Dit blog is zo herkenbaar voor ouders, maar ook voor situaties op je werk. Op LinkedIn wordt dit blog ook vaak gedeeld en gewaardeerd:

Nummer 6: Saai ‘is dit het’-gevoel? 10 praktische tips

Tussen alle gezelligheid en mooie plaatjes op social media kun je gaan denken dat jouw leven ‘het’ nog niet is. Hoe kun je daar het beste mee omgaan?

Nummer 5: Help, ik heb een vape gevonden bij mijn kind

Een actueel thema dit jaar: kinderen en vapes, wat doe je als je ermee geconfronteerd wordt en hoe ga je het gesprek aan? In dit blog vind je daar handige tips voor:

Nummer 4: Met je kinderen in de auto: 20 tips voor vermaak

Een old timer die rond de vakanties altijd flink bekeken wordt. Beeldschermpjes of ander vermaak? Met name bij jongere kinderen is het handig om nog wat meer bezigheden voor handen te hebben. Lees ze hier:

Nummer 3: Kinderen van 9

Vaak schrikken ouders als hun kind rond de 9 is: er verandert dan zoveel. Dit is echt een belangrijke fase in de ontwikkeling, die gepaard gaat met ander gedrag. Dit blog met uitleg is al jaren erg populair:

Nummer 2: Deze beertjes verbeteren de werkhouding van je kind

Deze ‘gouwe ouwe’ blijft hoog staan in de statistieken. Ik denk dat het onder leerkrachten ook gedeeld wordt omdat de plaatjes zo handig zijn om af te drukken en in de klas te gebruiken. Maar ook voor thuis is dit een heel goede manier om je kind een goede werkhouding aan te leren:

Nummer 1: Help mijn puber is niet gemotiveerd en voert niks uit

Geschreven tijdens de lockdowns, maar ook ervoor en nu erna blijft dit een actueel thema. Hoe krijg je je puber gemotiveerd voor school? Dit is echt de nummer 1 hulpvraag op mijn website, en natuurlijk ook een van mijn expertises omdat ik hier erg veel mee werk in mijn praktijk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *