Podcast top 5: de meest beluisterde afleveringen in 2023

podcast

De meest beluisterde afleveringen in 2023

Het doel van mijn podcast is om het thema faalangst van verschillende kanten te benaderen: hoe ga je om met je eigen zorgen en spanningen, hoe ga je om met je kind. Praktische tips voor jou als ouder, maar ook meer inzicht over wat faalangst is en wat je eraan kunt doen. De top 5 meest beluisterde afleveringen van dit jaar geeft een mooi overzicht van die verschillende invalshoeken!

Nummer 5: Hoe leer je tekstvakken zoals biologie, aardrijkskunde of geschiedenis?

Soms zijn leerlingen uren bezig met samenvatten en halen ze toch een onvoldoende. En er zijn ook leerlingen die tekstvakken leren door het ‘een paar keer’ door te lezen. Maar lezen is geen leren. In deze aflevering leer je een manier om écht goed je tekstvakken te leren. Ga het eens proberen en ontdek dat je er uiteindelijk tijd mee bespaart én betere cijfers krijgt.

Nummer 4: Uitstelgedrag: waarom doen ze het en wat doe je eraan? 7 tips!

Een van de belangrijkste oorzaken van stress is toch wel uitstelgedrag. Waarom stelt je kind het allemaal uit? En wat kun je daar als ouder aan doen? In deze aflevering vertel ik je 7 belangrijke redenen, met natuurlijk tips voor jou als ouder.

Nummer 3: Met vallen en opstaan

In deze aflevering leg ik meer uit over het ‘leren leren’. Juist de kinderen die niet veel moeite hoefden te doen op de basisschool, kunnen faalangstige gedachten ontwikkelen. Ik leg je uit hoe dat komt en geef je 5 tips mee die je als ouder kunt gaan toepassen , zodat je kind hier beter mee om leert gaan.

Nummer 2: 6 tips om je kind weerbaarder te maken tegen stress en faalangst

Wat kun je nu als ouders het beste doen om je kind wat weerbaarder te maken tegen stress en faalangst? In deze aflevering geef ik je 6 tips die je meteen kunt toepassen.

Nummer 1: Anders kijken naar faalangst

In deze aflevering leer je op welke manieren je naar het probleem van faalangst kunt kijken. Ik neem je mee langs de verschillende visies die ik de afgelopen jaren heb geleerd, met daarbij ook een belangrijk inzicht voor jou als ouder. Als je dat begrijpt, zul je ook meer vertrouwen uitstralen naar je kind dat het over kan gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *