Het grote geheim

Het grote geheim

‘Ik heb een geheim en ik mag het aan niemand vertellen, dus jij mag het lekker niet weten’, zei ik tegen mijn buurmeisje Annemarie, toen ik haar ’s morgens ophaalde voor school. We waren een jaar of 8. De dag ervoor had mijn moeder mij het geheim van Sint verteld. Ik zie me nog zitten op een stoel in de keuken.

dietz coaching hoofddorp

En natuurlijk mocht ik het aan niemand vertellen, ook niet tegen dit buurmeisje. Ze was enorm nieuwsgierig en probeerde mij op allerlei manieren uit te horen. Ik genoot van mijn positie, liet de hele dag niets los en liep rond met een enorm trotse big smile.

“Het is geheim, ik mag er niet over praten”

Ondertussen werd zij helemaal gek. Ze dwong me uit school bij haar thuis mee naar binnen te gaan en deed haar beklag bij haar moeder: Mariette heeft een geheim en wil het mij niet vertellen. Ik zei dapper tegen die moeder ‘Ik heb het mijn moeder beloofd, ik mag er niet met andere kinderen over praten’. Slim als ze was, stelde die moeder voor: ‘Als je het nou aan mij vertelt? Mag dat wel? Dan check ik of Annemarie het geheim kent of niet.’ Ik vond dat wel een goed voorstel. Het sensationele bericht brandde tenslotte al de hele dag op mijn lippen.

Zachtjes vertelde ik het haar moeder

Annemarie vertrok naar de keuken en deed de deur achter zich dicht. In de woonkamer vertelde ik op samenzweerderige toon aan haar moeder: ‘…Nou…dat Sinterklaas niet bestaat’.

Ze glimlachte even. Toen vertrouwde ze me toe dat haar dochter dat inderdaad nog niet mocht horen. Ik beloofde dat ik erover op zou houden, ik was allang blij dat ik mijn hart even had kunnen luchten. Pfff.

Baby’s?

baby dietzcoaching

In de keuken hield Annemarie het niet meer van de nieuwsgierigheid en riep door de dichte deur: ‘En, mag ik het nu weten?’. Haar moeder riep terug ‘Oh joh meis, dat is het geheim van die babietjes, dat weet jij alláng!’ en ze werkte mij snel de deur uit, voor ik nog meer schade kon aanrichten.

Ik liep naar huis… helemaal in verwarring… waar hád ze het over? Welk ‘geheim van die babietjes’…?

Pas járen later begreep ik naar welk ‘geheim’ deze moeder destijds gehint had!

En jij? Hoe heb jij over het geheim van Sint gehoord? En kon je je mond houden?

Eén gedachte over “Het grote geheim

  • Pauline

    In de klas van mijn jongste gaat dit ook rond. Degenen die het geheim al weten zeggen: “ken jij het geheim van sinterklaas?”. Als een kind daar geen duidelijk antwoord op geeft komt hetvolgende: “hij heeft een onderbroek met roze hartjes. En het grootste geheim… is dat er glitters op zitten…” 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *