Omgaan met piekergedachten

Omgaan met piekergedachten

Baalde je ook zo na de zoveelste persconferentie? Weer een paar weken of maanden in een soort van lockdown… Mijn hoofd begon meteen te malen: allerlei piekergedachten vochten om mijn aandacht.

Ik baal voor al die hardwerkende bedrijven die weer moeten sluiten…

En ik baal ook voor al die mensen die er niet aan mee willen doen en er zoveel moeite mee hebben. En natuurlijk voor al die mensen die er wél aan mee willen doen en er zoveel moeite mee hebben. Voor iedereen die zich zo goed aan alle maatregelen hield en nu de dupe is.

Voor alle mensen die zich zorgen maken over hun gezondheid of die van hun dierbaren.

Voor alle mensen die zo graag reisjes maken. Voor alle jongeren voor wie er geen lol meer aan is zo.

Voor alle sporters die opeens weer moeten stoppen. Voor alle verenigingen die met moeite het hoofd boven water houden.

Persoonlijk baal ik nog het meest voor mijn eigen kind dat zo hard traint en voor wie de competitie opeens stopt. Net als in maart stond op het punt om te promoveren, en staat nu weer alles op de rem…

Klein leed, zoals zoveel mensen wel kennen… En hoe zet je dat nou van je af?

Wat kun je doen met die piekergedachten?

We denken van alles zo de hele dag. Natuurlijk ook in het groot: hoe moet het nu met de wereld? Wordt het ooit weer normaal? Al die discussies over en weer zijn vaak ook gevoed door verschillende angstgedachten. En soms kunnen die piekergedachten je hele dag bepalen, je denkt aan niets anders meer.

Hoe kun je hier nou het beste mee omgaan? Hoe kun je stabiel blijven in deze wankele wereld?

Zodat je ook voor je kinderen een stevige basis biedt?

Met deze oefening voel jij je meteen beter

Er zijn natuurlijk verschillende manieren en technieken, en in dit blog wil ik er eentje uitlichten. In mijn coaching, zeker na EFT-sessies, maak ik gebruik van visualisaties. De kracht van je gedachten is zoveel sterker dan je denkt. Je gaat namelijk aan de slag op een diepere laag, een laag waar je normaal niet bij komt. En de dingen die je daar leert, blijven veel beter hangen en gaan je een stuk verder helpen.

Hieronder heb ik een oefening ingesproken die je helpt om de piekergedachten te laten gaan, waardoor je je rustiger voelt en meer ontspannen. Zorg dat je even een kwartiertje ongestoord ergens kunt zitten/liggen luisteren en laat je meevoeren door mijn stem…

Je kunt deze oefening vaker doen, zodat het je steeds gemakkelijker af gaat.

Laat me hieronder eens weten wat het jou gebracht heeft! En deel het gerust met mensen van wie jij denkt dat ze dit kunnen gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *