Race tegen de klok

’s Avonds lag ik het al te overdenken: morgenochtend komt er om 10:00 visite. Daarvóór moet ik onze dochter naar school wegwerken en wil ik nog hardlopen en het huis aan kant brengen. Het zou krap worden, maar als ik nou niet te lang zou rennen, zou het net gaan. Maar… dan moet er niets tussenkomen…

Tijd: 9:22

Terug van het hardlopen zie ik een sms van DHL: we zijn bij u aan de deur geweest, maar u was er niet. Oh jee, dat pakje is voor een verjaardag komende zondag, maandag is te laat! Ik kijk naar de klok en om me heen, stofzuigen kan ik echt niet overslaan. En ik moet nog douchen, ik stink. Maar DHL moet ook. Dat eerst: ik krijg een computer aan de lijn, die kan verstaan wat ik zeg. Ik kom er niet uit en val stil. Gelukkig krijg ik een aardige DHL-er aan de lijn. Hij snapt mijn nood en vertelt dat ik het gewoon vanavond kan ophalen op het depot in de buurt. En hij belt zelfs even met de chauffeur of hij op de terugweg nog eens langs ons wil rijden. Dank u wel DHL!

Dan ontvang ik een berichtje van een kennis: er zit een taalfout in de ondertitel van mijn e-book, dat ik gisteren naar mijn hele mailinglist gestuurd heb. Nee!

Een taalfout in de ondertitel, dat kan écht niet. Maandenlang aan mijn e-book gewerkt, dan wil ik niet zo’n fout op de voorpagina laten staan.

Tijd: 9:32

28 minuten voor de viste komt. Ik kijk om me heen: stofzuigen moet. Douchen moet. Maar die fout moet er écht snel uit, voordat nog meer mensen hem zien. Alleen… dan moet ik het daarna weer van Word naar PDF omzetten, en dat kan alleen op mijn werklaptop, die ingepakt staat, en dan moet ik het weer mailen naar mijn gewone laptop. Dat lukt. Maar nu nog de nieuwe PDF klaarzetten. Hoe werkt dat ook alweer… de tijd tikt door. Moet dit écht nu, kan dit niet ná de visite? Nee, een taalfout in de ondertitel, dat kan écht niet. Maandenlang aan mijn e-book gewerkt, dan wil ik niet zo’n fout op de voorpagina laten staan. Bummer, voor de mensen die de link via e-mail hebben gehad, is er niets aan te doen. Wél voor de mensen die het nieuw aanvragen. Gelukkig.

Tijd: 9:44race tegen de klok

Nog 16 minuten. Fout in e-book is opgelost. Prio 1 douchen en aankleden; prio 2 stofzuigen. Ik race naar boven. Alles lukt, ik kan zelfs iets vinden om aan te doen. En ik voel me helemaal een überhuisvrouw als ik even voor tienen de stofzuiger weer opberg.

Tijd: 10:00

De deurbel gaat. We gaan lekker buiten in de tuin zitten (eigenlijk voor niets gestofzuigd). Later die ochtend zegt mijn visite “Vandáár dat je zo’n rood hoofd had toen je de deur open deed”. De dag kan beginnen!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *