Saai ‘is dit het’-gevoel? 10 praktische tips

Eigenlijk heb je het prima voor elkaar. Huisje, boompje, beestje, precies alles waar je zo naartoe gewerkt hebt. Of je hebt eindelijk die baby waar je zolang naar verlangd hebt. En toch bekruipt het je na een paar weken moederen, of als de kinderen naar school zijn, jou niet meer zo nodig hebben… of zomaar als je in de auto zit: is dit het? Hoort het zo saai te zijn? Opeens vraag je je af of er nog meer is in het leven.

Herken je dit gevoel?

Misschien heb een onrustig onderbuikgevoel, of misschien heb je gevoelens van somberheid, lusteloosheid, en onzekerheid. Je wilt er wel uitkomen, maar je hebt geen idee hoe. Je snakt naar een interessant leven vol passie en nieuwe uitdagingen en voelt je opgesloten in de dagelijkse gang der dingen. Hoe kom je hieruit?

Tien tips om je leven minder saai te maken

  1. Maak eens een lijst van alle dingen waar je je aan stoort en ga daarmee aan de slag. Jij moet het doen. Wacht niet tot problemen zich vanzelf oplossen. Stoor je je aan iets in huis of op je werk? Ruim het uit de weg of los het op.

  2. Doorbreek patronen. Een verandering in je patroon geeft al een veranderd gevoel van binnen. Denk aan hoe je de avonden doorbrengt. Zorg bijvoorbeeld dat je elke avond iets anders doet. Of bel vriendinnen van vroeger om een avond bij te kletsen in een kroeg van toen. Zorg voor meer spontaniteit in je leven, zeg eens ja tegen een onverwachte afspraak.

  3. Doe creatieve dingen: muziek maken (kies een instrument dat je wilt leren spelen), schilderen, schrijven, kokkerellen, haken of breien.

  4. Stel je open voor nieuwe dingen: zoek eens op wat voor cursussen er in jouw omgeving gegeven worden. Altijd al Italiaans willen leren? Of de ins en outs van ons zonnestelsel? Of meditatie? Maak een lijst van dingen die je zou willen weten of leren, en geef jezelf ook een deadline om in actie te komen.

  5. Communiceer eerlijk en open. Zeg geen ‘ja’ als je nee bedoelt.

  6. Leef ‘mindful’: doe niet meer alles tegelijk, maar doe minder dingen met meer aandacht.

  7. Achterhaal wat je écht wilt. Past je werk nog bij je? Wat wilde je vroeger worden? Wat zijn je talenten? Wordt er genoeg gebruik gemaakt van alles wat jij kunt en weet?

  8. Maak jezelf bewust van wat je nog mist. Waar ligt je passie? Waar speelde je vroeger graag mee en wat kun je daarvan leren? Waar werd je blij van? Doe daar meer van. Een mooie oefening om achter je missie/doel in het leven te komen, vind je hier.

  9. Wees autonoom. Durf je eigen weg te gaan, te kiezen voor jezelf, experimenteer daarmee. Gewoon eens beginnen met je zin doordrijven in kleine dingen!

  10. Kom in actie. Als je niets verandert, verandert er niets.  Je hoeft natuurlijk niet meteen radicaal je baan op te zeggen of van huis weg te lopen, maar je moet wel iets veránderen om je beter te gaan voelen.
saai leven eerste stap dietzcoaching

En denk eraan: de eerste stap is de belangrijkste: als jij eenmaal in beweging komt, zal de wereld om je heen veranderen!

Hulp nodig?

Heb je moeite met die eerste stap? Misschien is er dan iets dat je nog tegenhoudt. En zitten er ook voordelen aan de situatie waar je je in bevindt, die groter zijn dan je wil om iets te veranderen. Of voel je angst om in het diepe te springen. Wil je daar meer inzicht in hebben, en zoek je hulp bij het oplossen van zo’n blokkade? Neem dan gerust contact met mij op, vraag hier een gratis kennismakingsgesprek aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *