Trouwdag vergeten

Shame on me. Dat ik laatst in mijn ring moest kijken wat ook alweer onze trouwdag was. Ik lijk wel een vent.

Ach, we zijn pas 3 jaar getrouwd: te kort geleden om daar al een eigen familietraditie van te hebben en te lang geleden om de precieze datum te onthouden. Ik zat er ook maar 1 dag naast!

Geschokte reacties als ik dit aan iemand vertel, je eigen trouwdag niet meer weten, hoe kún je!

Geen kadootje

Ik lees wel eens over teleurgestelde vrouwen, als de man De Datum is vergeten. Geen kadootje, geen bloem, geen zoen. Oeps. Ik heb niks voor Hem.

Kadootjes en ik, geen goede combi: ik geef er niet om, en het kost me grote moeite iets voor iemand te verzinnen. Vertel mij maar wat je wilt hebben en waar ik het kan kopen, dan bestel ik het voor je. Maar die ruilhandel op elkaars verjaardagen… eigenlijk hoeft het voor mij niet. Kom gezellig een feestje vieren en samen lachen, dat is voor mij genoeg!

Gelukkig dat Hij daar ook zo over denkt. Dus we geven elkaar al jaren niet echt kadootjes op onze verjaardagen. A-romantisch? Misschien. Maar ja, als je er beiden niet om geeft… Doe mij dan maar die zoen!

De 5 talen van de liefde

Ik denk aan het boek “De 5 talen van de liefde” van Gary Chapman: we hebben allemaal onze voorkeurstaal. In welke taal wil jíj dat je partner zijn liefde aan je toont?

  1. Lichamelijke aanraking
  2. Kadootjes
  3. Tijd en aandacht
  4. Positieve woorden
  5. Dingen voor elkaar doen

Welke van dit rijtje spreekt jou het meest aan? Dat wat je het meest geneigd bent voor je partner te doen, uit liefde, is waarschijnlijk de taal waarin jij je het meeste thuis voelt. En waarvan je hoopt dat de ander dat ook terug doet.

En heb je enig idee wat de liefdestaal van je partner is? In welke taal word jij meestal benaderd door je lief?

Gary Chapman legt het zo uit:  in een relatie heb je allebei van binnen een liefdesvuur voor de ander. Als jouw vuur niet voldoende wordt gevoed door de ander, wordt het minder. vuurHoe meer de ander jou dan benadert in ‘jouw’ liefdestaal, hoe meer je vuur weer gevoed wordt. Denk eens aan de momenten dat je hart een sprongetje maakte, om iets wat je partner deed: in welke liefdestaal was dat?  En dat geldt natuurlijk ook andersom: in welke taal kun jij het vuur bij je partner blijven voeden?

Mijn talen zitten ergens rondom 4 en 5. Als ik complimentjes krijg, of hij brengt ‘s morgens een lekkere koffie op bed, dan smelt ik al. Kadootjes staan inderdaad helemaal onderaan – bij hem gelukkig ook, anders had hij aan mij een slechte…

Trouwdag

trouwdag

Vanavond gaan we het vieren met het gezin. In die mooie strandtent waar we 3 jaar terug getrouwd zijn! Wie weet kunnen we er zo een mooie jaarlijkse traditie van maken…

Wel even in de agenda zetten, met jaarlijkse herhaalfunctie:
22 juni 2013 TROUWDAG!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *