Je geboortehoroscoop: de handleiding van je kind

De geboortehoroscoop: de handleiding van je kind

Toen onze kinderen een jaar of 6 waren, heb ik bij een bevriende astrologe twee geboortehoroscopen laten maken. Je geeft dan de geboortedatum, geboorteplaats en -tijd van je kind door. Op basis daarvan ontvang je een heuse handleiding van je kind: over babytijd, kindertijd en puberteit, over interesses, karaktertrekken, talenten, gedragskenmerken, uitdagingen en ook hoe je er als ouders mee om kunt gaan. Het was zo leuk om te lezen dat ik er laatst eentje als kraamcadeau liet maken voor mijn broer en schoonzus.

Telkens weer verbaasd hoeveel er klopt

Het is zóveel informatie, dat je in het begin niet alles kunt plaatsen. Maar om de paar jaar lees ik de horoscopen van onze kinderen nog eens door en herken ik weer nieuwe dingen die ook blijken te kloppen. Dingen die bij elk van onze kinderen ook echt heel verschillend en opvallend zijn. Nuchter als ik ben, ben ik telkens weer verbaasd hoe dat destijds al door iemand anders zo gedetailleerd is opgeschreven!

Horoscopen algemene praatjes?

geboortehoroscoop kind

Je kent vast wel die horoscopen uit kranten of tijdschriften die zeggen “Vissen, pas vandaag goed op uw geld” of “Steenbok, vandaag ontmoet je een speciaal iemand” en dat soort open deuren.

In zo’n horoscoop wordt iedereen met hetzelfde sterrenbeeld op 1 hoop gegooid. Persoonlijke horoscopen gaan verder: die kijken niet alleen naar de dag waarop je geboren bent, maar ook je geboortejaar, je geboorteplaats en je geboortetijd: hoe de planeten op dat moment stonden. Je kunt je voorstellen dat het dan al een stuk persoonlijker wordt.

Geen idee hoe het kan

baby horoscoop

Hoe bizar is dat, dat zoveel dingen al bij de geboorte ‘in de sterren’ staat’? Ik heb geen bewijs hoe het kan, ik weet ook niet hoe het werkt, maar ik kan wel concluderen dat het klopt… En er zijn wel meer dingen in het universum die ik niet met mijn ratio kan bevatten. Zelfs mijn bèta-man moet dat toch toegeven: als we zien wat er in de rapporten van onze kinderen staat, dan is het zó treffend!

Ze zijn erg verschillend van karakter, en dat komt precies in de beschrijvingen terug.

Hij: stoomwalsmentaliteit in het sporten

Onze zoon, die van routine houdt (en van slag raakt als er iets zomaar ergens anders ligt) en ongeremd zijn zakgeld uitgeeft aan snoep. Die enorm nieuwsgierig is naar hoe de wereld in elkaar zit en alles als een spons wil weten en bevatten om zelf een politieke keuze te maken (we worden af en toe gek als hij al zijn vragen op ons afvuurt!).

Die één sport kiest en zich daarin met taaie volharding en stoomwalsmentaliteit wil bekwamen. Moeiijk te motiveren voor dingen waarvan hij het nut niet inziet (school), een alles of niets houding heeft (zwart-wit, noemt mijn man het), de machtsstrijd met een van de ouders… die je niet laat uitpraten en je na 2 woorden al onderbreekt, de vriendengroep… Al deze dingen en nog veel meer stonden al in zijn geboortehoroscoop.

Zij: pislink als je haar grenzen oplegt

En onze dochter, die volgens haar beschrijving van jongs af aan volwassen wil zijn, serieus genomen wil worden, zo snel mogelijk alles zelfstandig wil doen en pislink wordt als je haar grenzen oplegt.  Die alsmaar uitdagingen met zichzelf aangaat en zich voortdurend wil bewijzen (ze doet de ene challenge na de ander met zichzelf en voor zichzelf: van 10.000 stappen per dag tot zoveel minuten muziek maken per dag, tot nu het hardloopschema met mij samen).

Haar sociaal afwachtende houding, haar onmacht over vriendschappen die zonder reden verbroken worden, check, ook gebeurd. En dat ze gedisciplineerd en ijverig is en juist wat meer moet leren om die strengheid naar zichzelf los te laten, meer te voelen en te genieten, dat is voor mij als moeder een goede les.

Handvatten voor ouders

Beide rapporten geven ons als ouders de handvatten die nodig zijn. Adviezen over hoe we met bepaald gedrag om moeten gaan. Het is erg leuk om te lezen over de kwaliteiten en talenten van je kind. En het is ook gewoon fijn om te lezen dat een kind is zoals het is. Je hoeft je kind niet te veranderen, je hoeft alleen maar te begrijpen waar je kind behoefte aan heeft, zodat je hem/haar zo goed mogelijk kunt begeleiden. Eigenlijk is dat wat ik als kindercoach ook doe.

Je kind zo goed mogelijk leren begrijpen

horoscoop kind

Er zijn natuurlijk allerlei methodieken, kwaliteitenspelletjes en diagnoses, waar dan uitkomt dat je kind introvert of extravert is, of extra gevoelig, netjes of rommelig, dromerig of realistisch, energiek of rustig… en wat het ook is, uiteindelijk komt alles erop neer dat je je kind zo goed mogelijk leert kennen, zodat je je kind het beste kunt begeleiden. Dát is hoe je je kind vertrouwen geeft in zichzelf en in zijn/haar eigen ontwikkeling. En weet je, dan is zo’n uitgebreide handleiding zoals deze geboortehoroscoop écht fijn om te hebben!

Wil jij ook een geboortehoroscoop van je kind?

geboortehoroscoop van je kind

Nieuwsgierig? Of wil je er een cadeau doen? Ik heb mijn horoscopen laten maken bij www.astroscorpio.nl. Het is niet supergoedkoop, dat komt omdat het enorm veel tijd kost om dit uit te werken. Je krijgt niet alleen de uitgebreide beschrijving van je kind, maar ook een gesprek waarin je nog meer tips en uitleg krijgt over de opvoeding. Ook als je al een bepaalde hulpvraag hebt, kun je aan de hand van de geboortehoroscoop van je kind gerichte tips krijgen hoe je daar het beste mee om kunt gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *