Rijstexperiment

Al maanden liep ik met het idee rond en nu is hetIMG_8729 er van gekomen: wij gaan het rijstexperiment uitvoeren! We hebben in drie glazen potjes wat gekookte rijst gedaan, en gaan de komende dagen één potje heel liefdevol toespreken, één potje uitschelden, en één potje negeren. Volgens de theorie van de Japanse wetenschapper Masura Emoto zal de rijst in het potje dat vaker met negatieve energie omringd wordt, sneller zwart worden. Ik ben heel benieuwd!

Startdatum rijstexperiment: 20 februari 2015

Vandaag hebben we de rijst in potjes gedaan. Dat ging niet zonder slag of stoot, want terwijl ik alles steriel probeerde te doen, om elke andere invloed van buiten uit te sluiten, rijstexperimenthaalde zoonlief in zijn onschuld zijn vieze hand door de vers gekookte rijst. Voor de zekerheid heb ik een nieuw pannetje gemaakt…! En nu staan ze gezellig bij elkaar bovenop de kast.
We gaan nu elke dag of vaker lieve energie naar het ene potje sturen, en boze energie naar het andere (door het potje even apart te nemen), en het derde laten we staan. Wat zullen we een lol hebben deze vakantie! Ik ben benieuwd hoe jij denkt dat dit afloopt. Laat het hieronder via deze poll weten…

Update na 12 dagen (4 maart 2015)

Helaas… nog géén verandering te zien in geen van de potjes… we blijven schelden en liefkozen…

Update na 23 dagen (15 maart 2015)

We zien nog steeds geen zwarte verkleuring in de potjes. Ik zie wel dat het ‘stomme potje’ meer een kleverige bom van rijst is, terwijl het ‘lieve potje’ meer losse korrels heeft. En het ‘negeerpotje’ ziet er geloof ik nog het beste uit…

rijstexperiment Mariette Dietz Coaching
Stom potje
Rijstexperiment Mariette Dietz Coaching
Lief potje

 Update na 27 dagen (19 maart 2015)

Vandaag zie ik echt duidelijk verschil! In het stomme potje trekt de rijst zicht terug naar het midden en vormt daar een grote bal. In het lieve potje blijft de rijst gewoon egaal verdeeld  en blijft wat meer rijstkorrelig. Het is net of de rijst in de stomme pot zich van het glas afwendt, bizar om te zien! Helaas is het lastig om het goed op de foto te krijgen, live ziet het er nog duidelijker uit:

Rijstexperiment Mariette Dietz CoachingRijstexperiment Mariette Dietz Coaching

 

 

 

 

 

 

Update na 47 dagen (8 april 2015)

Aan de ene kant verandert er weinig en aan de andere kant dus ook weer veel: bij het stomme potje zie ik al een paar weken meer condensdruppeltjes met daarachter een ineengekrompen bal, terwijl het lieve potje gewoon grote korrels gekookte rijst blijft houden en een droog raampje… er gebeurt iets, maar wát, dat kan ik niet verklaren! De verwachte schimmel blijft uit, ik denk dat de potjes daarvoor te luchtdicht zijn verpakt.

rijstexperiment na 47 dagen mariette dietz coaching

Slotupdate na 107 dagen (7 juni 2015): fase 2

Sinds begin april bleven de potjes stabiel: het ‘stomme’ potje gecondenseerd en plakkerig, het ‘lieve’ potje met grote korrels rijst. Ik had er genoeg van en ben overgegaan op fase 2: ik heb vanaf 23 mei de potjes dagelijks even geopend: doordat er nu zuurstof bij kwam ging het proces opeens een stuk sneller. Ik bleef ze trouw toespreken elke dag!

23 mei

Rijstexperiment Mariette Dietz Coaching

26 mei

Rijstexperiment Mariette Dietz Coaching

29 mei

Rijstexperiment Mariette Dietz Coaching.Rijstexperiment Mariette Dietz Coaching.Rijstexperiment Mariette Dietz Coaching

30 mei

Rijstexperiment Mariette Dietz Coaching.Rijstexperiment Mariette Dietz Coaching.Rijstexperiment Mariette Dietz Coaching

 

7 juni

Nu heb ik de potjes niet meer geopend… ik kreeg ze ook niet meer open. Je ziet dat het ‘stomme’ potje (links) helemaal verkleurd is, terwijl het ‘lieve’ potje (rechts) gewoon wit is gebleven:

Rijstexperiment Mariette Dietz Coaching

En hier wil ik het experiment bij laten. Aan iedereen die iets dergelijks wil uitproberen adviseer ik om meteen op fase 2 over te gaan: zorg dat er ook zuurstof bij de rijst komt. Met afgesloten potjes moet je een héél lange adem hebben!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *