Veranderen is in beweging komen


Wat doe jij als het leven niet meewerkt zoals je wilt? Blijf je wachten tot iemand het voor je oplost, of neem je zelf het initiatief? Deze twee korte filmpjes laten het verschil zien. Misschien ken je ze wel. In het eerste filmpje zie je een paar mensen op een roltrap die plotseling stil staat. Radeloos roepen ze om hulp. Het tweede filmpje speelt zich af in een drukke stad in India. Het leven raakt verlamd, omdat er een enorme boom midden op straat ligt waar niemand meer langs kan. Mensen staan vast in hun auto’s en bussen, mopperen, of keren om, maar één jongetje doet iets.

Als je niets doet

Als je in actie komt

Accepteren is niet altijd de sleutel
De tegenstelling tussen de filmpjes kan niet groter: een volwassene, die op een stilstaande roltrap blijft wachten tot iemand hem komt redden, terwijl wij allemaal denken ‘kom op man, dóe iets’. En het jongetje, dat in een situatie waarvan iedereen denkt  ‘niets aan te doen, hoe moet dat nou?’, ervoor kiest de situatie níet te accepteren en gewoon de eerste stap zet.

Na de eerste stap volgt kettingreactie
Kettingreactie domino eerste stap veranderenEn hoe klein die eerste stap ook lijkt, en hoe zinloos en belachelijk in de ogen van anderen, je ziet wat een effect het veroorzaakt: hij brengt iedereen in beweging. Bij coaching gaat het in eerste instantie ook niet om een radicale koerswijziging, maar om kleine stappen. Je kijkt dan naar het éérste stapje dat je kunt zetten, om uiteindelijk die kettingreactie in je leven te bereiken.

Wil je ook in beweging komen?
Wat zou jij willen veranderen? En hoe moet je dat aanpakken? Neem eens een kijkje op mijn website, en maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.

 

Afbeelding van Pixabay

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *