De 10 meest gelezen blogs van 2021

De 10 meest gelezen blogs van 2021

De laatste week van het jaar staat overal in het teken van lijstjes. Hier lees je wat de tien meest gelezen blogs van deze site zijn: wat hebben mensen het vaakst gevonden en geopend? Ik verklap alvast: drie van de bovenste vijf gaan over pubers en motivatie… dat zegt wel iets over waar ouders zich momenteel zorgen over maken.

Zie hier de top 10!

De Dramadriehoek

10

Op nummer 10, 1.743 keer geopend:

De dramadriehoek, voor je het weet zit je erin

Ruzies thuis of op werk, ongemakkelijke situaties: dikke kans dat je in de dramadriehoek verzeild bent geraakt. En hoe kom je er dan uit?

begrijpend lezen tips

9

Op nummer 9, 1.781 keer geopend:

Begrijpend lezen: 10 tips om je kind te helpen

Begrijpend lezen is een belangrijk vak op school. En toch hebben veel kinderen er moeite mee. Met deze 10 tips kun jij je kind helpen om beter te worden.

Reistips met kinderen op de achterbank

8

Op nummer 8, 2.278 keer geopend:

Met je kinderen in de auto: 10 tips voor vermaak

Gezellig met het gezin in de auto op vakantie… hoe zorg je dat de kinderen zich vermaken op de achterbank? Met deze tips gaat het je zeker lukken!

Is dit het gevoel coach hoofddorp

7

Op nummer 7, 2.278 keer geopend:

Saai ‘is dit het’-gevoel? 10 praktische tips

En dan heb je alles: huisje, boompje, beestje, precies alles wat je wilde. Maar wat als het saai wordt? Met deze tips maak je het weer leuk voor jezelf!

6

Op nummer 6, 2.343 keer geopend:

Buienradar: extreme driftbuien bij je kind

Extreme driftbuien bij je kind kunnen je totaal uitputten. Ik liep de hele dag op eieren, uit angst dat ik weer iets deed wat verkeerd viel. Dit is een blog van toen onze kinderen een stuk jonger waren. Ik kan gelukkig zeggen dat ook deze fase voorbij gaat. En de tips zijn nog steeds heel handig!

aan het werk

5

Op nummer 5, 2.278 keer geopend:

Na het zien van deze video ging onze zoon wél aan het werk

Onze 15-jarige puber zag een video en ging opeens uit zichzelf aan het werk voor school. Wat is er gebeurd? Wat motiveerde hem nou zo in dit filmpje? Deze beschrijving prikkelde veel ouders om het blog te lezen…

Motivatie puber

4

Op nummer 4, 3.397 keer geopend:

Motivatie bij je puber… waar zit die knop?

Pubers en motivatie… Hoe krijg je ze zo ver dat ze in actie komen? Met de tips in dit artikel kun jij je kind beter begeleiden in dit proces. Je leest ook het psychologische model van 5 stappen die nodig zijn voor gedragsverandering bij kinderen.

beertjes meichembaum werkhouding

3

Op nummer 3, 4.688 keer geopend:

Deze beertjes helpen bij de werkhouding van je kind

In groep 4 had ons kind moeite met concentreren. Zijn juf plakte 4 beertjes op zijn tafel. In dit blog lees je hoe die beertjes de werkhouding verbeteren. Ik heb zo’n idee dat dit blog onder leerkrachten vaak gedeeld wordt: met golven zie ik opeens de cijfers weer stijgen.

puber niet gemotiveerd

2

Op nummer 2, 7.227 keer geopend:

Help mijn puber is niet gemotiveerd en voert niets uit

Wat moet je als ouder als je puber totaal niet gemotiveerd is om nog iets uit te voeren voor school? Hoe krijg je je leguaan weer in beweging? In dit blog lees je 10 concrete tips!

kinderen van 9

1

En de onbetwiste nummer 1, al een paar jaar lang, 7.625 keer geopend:

Kinderen van 9

Telkens weer een eye opener voor ouders van 9-jarigen. “Het is een fase,” een zin die bij alle opvoeduitdagingen helpt, maar zéker bij deze fase van 9 jaar. Je herkent je kind niet meer terug en snapt niet wat er aan de hand is.

Ten slotte

Tot slot wil ik jou als lezer van dit blog bedanken! Dankzij jullie wordt dit blog gelezen en gedeeld en kan ik nog meer mensen bereiken met alle tips. Heb je zelf een idee voor een artikel, of zoek je ergens tips voor? Dan kun je me altijd een mailtje sturen, of reageer gewoon onder dit blog. Ik ben benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *